Krevety s ryžou

lucek82 - fotkalucek82, 6. júna 2013

Normálne krevety robím len na olivovom oleji s cesnakom a olivami orestované do červena, ale to sa hodí ako taká pochúťka k vínu. Chcela Zobraziť celý popisNormálne krevety robím len na olivovom oleji s cesnakom a olivami orestované do červena, ale to sa hodí ako taká pochúťka k vínu. Chcela som z toho urobiť niečo s trochou omáčky k ryži. Vydarilo sa.

10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 mg
4 strúčiky
15 ks
2 ks
1 ks
Príloha:




Postup

  1. 1

    Na rozohriatom olivovom oleji si orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu, po chvíli pridáme pretlačený cesnak, predvarené olúpané kráľovské krevetky a na krúžky porezané olivy.

  2. 2

    Občasne premiešavame, dodáme soľ a čierne mleté korenie. Keď sú krevetky dobre opečené s červenkastým povrchom pridáme porezané paradajky mierne podlejeme vodou a chvílku dusíme. Nakoniec ešte môžme pridať trochu zelenej petržlenovej vňate. Robila som to tak aby mi zostalo trochu "omáčky" aby sme mali čím poliať ryžu.

  3. 3

    Podávame s ryžou a zeleninovým šalátom. Nám to veľmi chutilo:)

Diskusia k receptu

odetta
Miesto vody,podlievam pravým sladkým tokajským vínom.
Vrele doporučujem!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia