Normálne krevety robím len na olivovom oleji s cesnakom a olivami orestované do červena, ale to sa hodí ako taká pochúťka k vínu. Chcela Zobraziť celý popisNormálne krevety robím len na olivovom oleji s cesnakom a olivami orestované do červena, ale to sa hodí ako taká pochúťka k vínu. Chcela som z toho urobiť niečo s trochou omáčky k ryži. Vydarilo sa.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rozohriatom olivovom oleji si orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu, po chvíli pridáme pretlačený cesnak, predvarené olúpané kráľovské krevetky a na krúžky porezané olivy.
- 2
Občasne premiešavame, dodáme soľ a čierne mleté korenie. Keď sú krevetky dobre opečené s červenkastým povrchom pridáme porezané paradajky mierne podlejeme vodou a chvílku dusíme. Nakoniec ešte môžme pridať trochu zelenej petržlenovej vňate. Robila som to tak aby mi zostalo trochu "omáčky" aby sme mali čím poliať ryžu.
- 3
Podávame s ryžou a zeleninovým šalátom. Nám to veľmi chutilo:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vrele doporučujem!