Krevety s ryžou
Autor receptu: lucek82
Normálne krevety robím len na olivovom oleji s cesnakom a olivami orestované do červena, ale to sa hodí ako taká pochúťka k vínu. Chcela som z toho urobiť niečo s trochou omáčky k ryži. Vydarilo sa.
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Na rozohriatom olivovom oleji si orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu, po chvíli pridáme pretlačený cesnak, predvarené olúpané kráľovské krevetky a na krúžky porezané olivy.
- Občasne premiešavame, dodáme soľ a čierne mleté korenie. Keď sú krevetky dobre opečené s červenkastým povrchom pridáme porezané paradajky mierne podlejeme vodou a chvílku dusíme. Nakoniec ešte môžme pridať trochu zelenej petržlenovej vňate. Robila som to tak aby mi zostalo trochu "omáčky" aby sme mali čím poliať ryžu.
- Podávame s ryžou a zeleninovým šalátom. Nám to veľmi chutilo:)