Krevety
Krevety na ázijský spôsob so zázvorovo–cesnakovou omáčkou
Autor receptu: ellie17
Ľahký a aromatický pokrm inšpirovaný ázijskou kuchyňou.* Krevety sú obalené v Solamyle pre jemne chrumkavý povrch,
prevoňané čerstvým zázvorom, cesnakom a sójovou omáčkou. Dochutené koriandrom a podávané napríklad s jazmínovou
ryžou, ryžovými rezancami alebo zeleninou podľa chuti.
2 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Krevety opláchneme, osušíme a zmiešame so Solamylom, čiernym korením a jemnou štipkou soli.
- Cibuľu nakrájame nadrobno. Cesnak a zázvor nastrúhame alebo nasekáme na veľmi jemno.
- Na panvici rozohrejeme 1 PL olivového oleja. Krevety opekáme 2–3 minúty z každej strany, kým nezružovejú. Vyberieme ich bokom.
- Do tej istej panvice pridáme druhú PL olivového oleja. Orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme zázvor a cesnak a miešame 1 minútu.
- Pridáme sójovú omáčku a vrátime krevety späť do panvice. Premiešame, aby sa všetko obalilo a krátko varíme.
- Tesne pred podávaním posypeme čerstvým koriandrom.