Krevety

Krevety na ázijský spôsob so zázvorovo–cesnakovou omáčkou

Autor receptu: ellie17

Ľahký a aromatický pokrm inšpirovaný ázijskou kuchyňou.* Krevety sú obalené v Solamyle pre jemne chrumkavý povrch, prevoňané čerstvým zázvorom, cesnakom a sójovou omáčkou. Dochutené koriandrom a podávané napríklad s jazmínovou ryžou, ryžovými rezancami alebo zeleninou podľa chuti.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Krevety opláchneme, osušíme a zmiešame so Solamylom, čiernym korením a jemnou štipkou soli.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno. Cesnak a zázvor nastrúhame alebo nasekáme na veľmi jemno.
  3. Na panvici rozohrejeme 1 PL olivového oleja. Krevety opekáme 2–3 minúty z každej strany, kým nezružovejú. Vyberieme ich bokom.
  4. Do tej istej panvice pridáme druhú PL olivového oleja. Orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme zázvor a cesnak a miešame 1 minútu.
  5. Pridáme sójovú omáčku a vrátime krevety späť do panvice. Premiešame, aby sa všetko obalilo a krátko varíme.
  6. Tesne pred podávaním posypeme čerstvým koriandrom.