Ryžový puding
Ryžový puding

Krémový ryžový čokopuding s tvarohom a čučoriedkami

ryzasos - fotkaRyža SOS, 30. mája 2022. Komerčný recept.
Krémový ryžový čokopuding s tvarohom a čučoriedkami
Foto: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Máte radi čokoládové pochúťky, v zdravom prevedení? V takom prípade určite neváhajte a poďte vyskúšať tento ryžový čokopuding s tvarohom a čučoriedkami. Je lahodne krémový, rýchly na prípravu a ideálny ako sladká desiata či raňajky, ktoré si viete pripraviť deň vopred.
Zdroj: Fitrecepty

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
600 ml (alebo alternatívny nápoj)
3 PL
250 g
4 PL (alebo med)
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžu prepláchneme, zalejeme v hrnci zvoleným druhom mlieka a varíme ju na miernom plameni po dobu približne 12 minút.

  2. 2

    Po tom, čo ryža nasiakla väčšinu tekutiny, do nej pridáme sladidlo, kakao a varíme ju ešte 3-5 minút do zhustnutia. Ak je to potrebné, môžeme do nej pridať ešte trochu mlieka (podľa toho, ako hustý chcete mať puding).

  3. 3

    Keď je ryža v mlieku hotová, vmiešame do nej tvaroh a čučoriedky.

  4. 4

    Ryžový puding rozdelíme do 4 dezertných misiek a môžeme ho podávať buď teplý alebo po vychladnutí. Skladujeme ho v chladničke a spotrebujeme ideálne do 4 dní.

Diskusia k receptu

Zaujímavé video z archívu TV Varecha