Jablkový koláč
Krémový jablkový koláč s chrumkavou posýpkou
Autor receptu: ellie17
Tento koláč som si zamilovala hlavne preto, že je to spojenie jabĺk, smotanovej polevy a posýpky.* Nie je príliš sladký, takže si ho
každý s chuťou dá aj na raňajky. Vždy mizne rýchlejšie, než stihne úplne vychladnúť.
|
10 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 180 °C.
- Zo surovín na cesto vypracujeme tuhšie cesto, rovnomerne vtlačíme do formy (priemer 26 cm), aj po bokoch.
- Očistené jablká a nakrájané na tenké plátky premiešame s cukrom, škoricou a citrónovou šťavou a rovnomerne rozložíme na cesto.
- V miske vyšľaháme smotanu, vajcia, vanilkový a obyčajný cukor, a nalejeme na jablká.
- Zo surovín na posýpku vypracujeme mrveničku a posypeme vrch koláča.
- Pečieme približne 40 minút, kým poleva spevnie a povrch nie je zlatistý.
- Necháme aspoň čiastočne vychladnúť, nech sa poleva ustáli, potom krájame.