Krémové zapečené zemiaky (vegan)

Autor receptu: veganvidya

Nebojte sa toho množstva korenia - nejde o preklep :-). Táto dávka je akurát na normálny hlboký plech.

6-8
porcií
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky umyjeme (ja nešúpem) a nakrájame na tenké plátky. Tofu postrúhame nahrubo. V malej mištičke si zmiešame: asafoetidu (alebo prelisovaný cesnak), soľ, mleté čierne korenie a mletý koriander. Vňať nasekáme. Kurkumu poriadne rozmiešame v 125 ml vody, aby tam neboli hrudky a potom to zmiešame so všetkou "smotanou" (ja som použila kokosovú).
  2. Začneme vrstviť na plech s papierom na pečenie: 1/3 množstva zemiakov, posypeme 1/3 zmesi korenia a soli, posypeme 1/3 vňate a 1/3 tofu a polejeme rovnomerne 1/3 "smotany". Zopakujeme ešte dvakrát. Povrch "postrašíme" kokosovým olejom a posypeme lahôdkovým droždím.
  3. Plech prikryjeme pevne alobalom alebo druhým plechom a dáme piecť na 200 C. Po cca 35 minútach dáme alobal/druhý plech preč a necháme ešte zapiecť, aby povrch pekne zhnedol.
  4. Ak chcete robiť polovičnú dávku, rozdeľte si suroviny na dve vrstvy (nie tri) a dajte to piecť na polovičný plech.