Krémové rizoto s kuracím mäsom a tekvicou fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 11. marca 2016
Krémové rizoto s kuracím mäsom a tekvicou (fotorecept)
Foto: monty469

Rizoto pripravujem rôznymi spôsobmi, hubové, zeleninové, s bravčovým mäsom... Toto rizoto je u nás veľmi obľúbené. Dcéra po týždni príde domov a ona ho Zobraziť celý popisRizoto pripravujem rôznymi spôsobmi, hubové, zeleninové, s bravčovým mäsom... Toto rizoto je u nás veľmi obľúbené. Dcéra po týždni príde domov a ona ho má veľmi rada, tak som ho pripravila :-)

Suroviny

500 g
1,5 l
250 ml
150 g
1 ks
550 g
90 g
1 PL
1 ks
100 g
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ryžu opláchneme. Mäso pokrájame na malé kúsky,cibuľu nadrobno, tekvicu na malé kúsky. Vývar má byť horúci. Dáme si rozohriať 20 g masla a olej, na tom speníme cibuľu, pridáme mäso nech sa zatiahne, ryžu a chvíľu restujeme. Potom pridáme hrášok.

    Krémové rizoto s kuracím mäsom a tekvicou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zalejeme vínom a miešame, nech sa alkohol odparí a postupne po naberačkách prilievame vývar a pomaly premiešavame. Ryža postupne bude tekutinu vsakovať a preto treba stále pomaly miešať a dolievať.

    Krémové rizoto s kuracím mäsom a tekvicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si tekvicu dáme na pekáč, zľahka pokvapkáme olejom , osolíme a dáme do predhriatej rúry piecť na 25 min. na 200°C

  4. 4

    Keď je ryža mäkká, osolíme a okoreníme podľa chuti, odstavíme a primiešame do rizota cca 70g masla a pridáme syr, premiešame. Rizoto má byť krémové, maslo môžte aj pridať.

    Krémové rizoto s kuracím mäsom a tekvicou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tekvicu vyberieme z rúry, pekne nám zmäkla a primiešame do rizota.

    Krémové rizoto s kuracím mäsom a tekvicou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Môžeme servírovať. Rizoto si môžte ešte posypať syrom. Viem , že sa hodí skôr parmezán, ale nám stačí aj eidam :-)

Diskusia k receptu

jack
Vyzerá veľmi na zjedenie.Dala by som si.Prečo bývaš tak ďaleko?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia