Krémové rezy s jahodami fotorecept
Foto: olinecka
Jemná chuť plná jahôd. Nenáročné pečenie, ktoré zvládne aj začiatočník.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Rozmrazené lístkové cesto rozdelíme na polovice. Jednu časť rozvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na plech (29x39 cm). Cesto vytiahneme aj na boky, aby potom plnka nevytiekla. Cesto popicháme vidličkou a poukladáme piškóty plochou stranou nadol. Jahody umyjeme, necháme odkvapkať, prekrojíme na menšie časti a poukladáme pomedzi piškóty, viď foto.
-
3
V mlieku, do ktorého pridáme cukor a aj štipku soli, uvaríme puding podľa návodu na obale. Následne vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a vmiešame ho do vychladnutého pudingu.
-
4
Pudingový krém rovnomerne rozotrieme na piškóty s jahodami. Druhú polovicu cesta rozvaľkáme, valčekom prenesieme na pudingovú plnku. Cesto popicháme vidličkou, aby sa cesto pri pečení nevydúvalo. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 30- 35 minút do zlatista.
-
5
Po upečení necháme hotový múčnik vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.
Napíš, ako sa podaril. Je to nenáročné, pozdravujem.
Ďakujem za komentár.
Ďakujem za krásny komentár.
Ďakujem, vyskúšaj.
Blahé paměti byly na každém pytlíku pudinku recepty - na bábovku a také na jemné pudinky - přidáním másla, také žloutku či našlehaného bílku. Jeden ani není tak starý, ale pamatuje.