Krémové rezy s jahodami fotorecept
Jemná chuť plná jahôd. Nenáročné pečenie, ktoré zvládne aj začiatočník.
príprava
na 200 °C
Suroviny
400 g |
|
1 l |
|
5-6 PL |
|
3 bal. (v prášku) |
|
|
|
2 ks |
|
štipka |
|
podľa potreby |
|
Na posypanie: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Rozmrazené lístkové cesto rozdelíme na polovice. Jednu časť rozvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na plech (29x39 cm). Cesto vytiahneme aj na boky, aby potom plnka nevytiekla. Cesto popicháme vidličkou a poukladáme piškóty plochou stranou nadol. Jahody umyjeme, necháme odkvapkať, prekrojíme na menšie časti a poukladáme pomedzi piškóty, viď foto.
-
3
V mlieku, do ktorého pridáme cukor a aj štipku soli, uvaríme puding podľa návodu na obale. Následne vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a vmiešame ho do vychladnutého pudingu.
-
4
Pudingový krém rovnomerne rozotrieme na piškóty s jahodami. Druhú polovicu cesta rozvaľkáme, valčekom prenesieme na pudingovú plnku. Cesto popicháme vidličkou, aby sa cesto pri pečení nevydúvalo. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 30- 35 minút do zlatista.
-
5
Po upečení necháme hotový múčnik vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu