Jahodový zákusok
Krémové rezy s jahodami (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jemná chuť plná jahôd. Nenáročné pečenie, ktoré zvládne aj
začiatočník.
30 minút príprava |
30-35 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Rozmrazené lístkové cesto rozdelíme na polovice. Jednu časť rozvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na plech (29x39 cm). Cesto vytiahneme aj na boky, aby potom plnka nevytiekla. Cesto popicháme vidličkou a poukladáme piškóty plochou stranou nadol. Jahody umyjeme, necháme odkvapkať, prekrojíme na menšie časti a poukladáme pomedzi piškóty, viď foto.
- V mlieku, do ktorého pridáme cukor a aj štipku soli, uvaríme puding podľa návodu na obale. Následne vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a vmiešame ho do vychladnutého pudingu.
- Pudingový krém rovnomerne rozotrieme na piškóty s jahodami. Druhú polovicu cesta rozvaľkáme, valčekom prenesieme na pudingovú plnku. Cesto popicháme vidličkou, aby sa cesto pri pečení nevydúvalo. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 30- 35 minút do zlatista.
- Po upečení necháme hotový múčnik vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.