Jahodový zákusok

Krémové rezy s jahodami (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jemná chuť plná jahôd. Nenáročné pečenie, ktoré zvládne aj začiatočník.

30 minút
príprava
30-35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Rozmrazené lístkové cesto rozdelíme na polovice. Jednu časť rozvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na plech (29x39 cm). Cesto vytiahneme aj na boky, aby potom plnka nevytiekla. Cesto popicháme vidličkou a poukladáme piškóty plochou stranou nadol. Jahody umyjeme, necháme odkvapkať, prekrojíme na menšie časti a poukladáme pomedzi piškóty, viď foto.
  3. V mlieku, do ktorého pridáme cukor a aj štipku soli, uvaríme puding podľa návodu na obale. Následne vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a vmiešame ho do vychladnutého pudingu.
  4. Pudingový krém rovnomerne rozotrieme na piškóty s jahodami. Druhú polovicu cesta rozvaľkáme, valčekom prenesieme na pudingovú plnku. Cesto popicháme vidličkou, aby sa cesto pri pečení nevydúvalo. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 30- 35 minút do zlatista.
  5. Po upečení necháme hotový múčnik vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.