Krémové makové rezy

petrasnv - bez fotkypetrasnv, 20. januára 2011

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne vyšľaháme cukor, vodu, žĺtky, pomletý mak a múku s kypriacim práškom. Menší plech vystelieme papierom na pečenie, pomastíme Zobraziť celý popisBielky vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne vyšľaháme cukor, vodu, žĺtky, pomletý mak a múku s kypriacim práškom. Menší plech vystelieme papierom na pečenie, pomastíme ho a posypeme múkou. Cesto rovnomerne rozotrieme a v stredne vyhriatej rúre upečieme. Z mlieka, trošku rumu a Zlatých klasov uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej postupne zapracujeme maslo vymiešané s práškovým a vanilkovým cukrom. Cesto prekrojíme (po dĺžke) na polovice a každú ešte na dva tenšie pláty. Dva natrieme plnkou a zakryjeme. Oblejeme ich polevou

Suroviny

5
250 g
200 g
5 lyžíc
150 g
1/2
5 dl
2
250 g
3 lyžice
1
250 g
1 lyžica
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne vyšľaháme cukor, vodu, žĺtky, pomletý (môže byť aj celý) mak a múku s kypriacim práškom. Menší plech vystelieme papierom na pečenie, pomastíme ho a posypeme múkou. Cesto rovnomerne rozotrieme a v stredne vyhriatej rúre upečieme.

  2. 2

    Z mlieka, trošku rumu a Zlatých klasov uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej postupne zapracujeme maslo vymiešané s práškovým a vanilkovým cukrom. Cesto prekrojíme (po dĺžke) na polovice a každú ešte na dva tenšie pláty. Dva natrieme plnkou a zakryjeme.

  3. 3

    Praškový cukor, vriacu vodu a citrónovú šťavu vymiešame na hladkú polevu a oblejeme ňou koláč.

Diskusia k receptu

marienka44
@Petrasny , krajame vlastne na stvrtiny alebo kazdu polku napriec prekrojime?Nie je uvedeny postup na polevu,prosim doplnit.
petrasnv
celý ho treba prekrojiť naprieč aby vznikli dva tenšie platy ale ten kto nemá dlhý nôž tak mu je lepšie si ho rozkrojiť napoly a až tak tie dve polovice prekrojiť naprieč.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia