Krémové makové rezy

Autor receptu: petrasnv

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne vyšľaháme cukor, vodu, žĺtky, pomletý mak a múku s kypriacim práškom. Menší plech vystelieme papierom na pečenie, pomastíme ho a posypeme múkou. Cesto rovnomerne rozotrieme a v stredne vyhriatej rúre upečieme. Z mlieka, trošku rumu a Zlatých klasov uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej postupne zapracujeme maslo vymiešané s práškovým a vanilkovým cukrom. Cesto prekrojíme (po dĺžke) na polovice a každú ešte na dva tenšie pláty. Dva natrieme plnkou a zakryjeme. Oblejeme ich polevou

Postup

  1. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne vyšľaháme cukor, vodu, žĺtky, pomletý (môže byť aj celý) mak a múku s kypriacim práškom. Menší plech vystelieme papierom na pečenie, pomastíme ho a posypeme múkou. Cesto rovnomerne rozotrieme a v stredne vyhriatej rúre upečieme.
  2. Z mlieka, trošku rumu a Zlatých klasov uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej postupne zapracujeme maslo vymiešané s práškovým a vanilkovým cukrom. Cesto prekrojíme (po dĺžke) na polovice a každú ešte na dva tenšie pláty. Dva natrieme plnkou a zakryjeme.
  3. Praškový cukor, vriacu vodu a citrónovú šťavu vymiešame na hladkú polevu a oblejeme ňou koláč.