Krémové hubovo-cuketové rizoto

Autor receptu: fi0na

hubové rizoto som varila vždy z klasickej ryže, tentokrát som použila Arborio a výsledok je skvelý

6
porcií
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do rizota som použila cuketu hruškového tvaru od maminy. Keď som ju rozrezela zistila som, že neviem čo je zač. :))) ale chutí výborne
  2. K samotnému rizotu: na panvici som na olivovom oleji opražila nakrájanú šalotku, po 2 minútach som k nej pridala cesnak na drobno a minútku popražila. Pridala som nakrájané huby, cuketu, pórik a hrášok. Osolíme okoreníme a po cca 3 minútach pridáme do panvice ryžu a podlejeme vínom.
  3. Ryžu treba pozorne sledovať a pravidelne zalievať vývarom. Keď začne byť ryža al dente, pridáme sušené paradajky a parmezán. Pod pokrievkou necháme dojsť. Správna konzistencia má byť krémova, rizoto sa má jemne rozlievať na tanieri. Podávame s parmezánom a vínkom.