Krémové hubovo-cuketové rizoto
Autor receptu: fi0na
hubové rizoto som varila vždy z klasickej ryže, tentokrát som použila Arborio a výsledok je skvelý
6 porcií |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Do rizota som použila cuketu hruškového tvaru od maminy. Keď som ju rozrezela zistila som, že neviem čo je zač. :))) ale chutí výborne
- K samotnému rizotu: na panvici som na olivovom oleji opražila nakrájanú šalotku, po 2 minútach som k nej pridala cesnak na drobno a minútku popražila. Pridala som nakrájané huby, cuketu, pórik a hrášok. Osolíme okoreníme a po cca 3 minútach pridáme do panvice ryžu a podlejeme vínom.
- Ryžu treba pozorne sledovať a pravidelne zalievať vývarom. Keď začne byť ryža al dente, pridáme sušené paradajky a parmezán. Pod pokrievkou necháme dojsť. Správna konzistencia má byť krémova, rizoto sa má jemne rozlievať na tanieri.
Podávame s parmezánom a vínkom.