Krémová polievka z pečených paprík

varicdaniel - fotkavaricdaniel, 13. novembra 2012

V živote som nič podobné neskúšal a ani nejedol, no v poslednom čase mám nutkanie variť polievky takmer zo všetkého, čo aspoň vzdialene pripomína Zobraziť celý popisV živote som nič podobné neskúšal a ani nejedol, no v poslednom čase mám nutkanie variť polievky takmer zo všetkého, čo aspoň vzdialene pripomína zeleninu. Keďže paprikovica mala masívny úspech a chutí dobre teplá i studená, podelím sa s vami o svoju skúsenosť.

4-6
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

6 ks
1 ks bez šupky konzerva
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 KL
2 PL
1/2
2 KL




Postup

  1. 1

    Papriky rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a vložte pod rozpálený gril. Keď začnú černieť, obráťte ich a nechajte sčernieť i z druhej strany. Po opečení ich pod tečúcou vodou zbavte šúp i jadrovníkov a nakrájajte na kúsky. V hrnci na troške olivového oleja opražte nadrobno nakrájanú cibuľku cca 3 minúty a potom prihoďte cesnak a červenú papriku. Premiešajte a po minúte pridajte papriku, rajčiny z konzervy a nadrobno nakrájaný zemiak. Prilejte cca 8 dcl vody a zeleninový bujón. Keď sú zemiaky mäkké, rozmixujte polievku tyčovým mixérom dohladka. Dochuťte worchestrovou omáčkou, citrónovou šťavou a cukrom, prípadne pridajte čerstvé bylinky (po odstavení z plameňa). Odporúčam podávať s údeným syrom a mletým čiernym korením.

Diskusia k receptu

rea1
páči sa mi to, veru páči, takže rozhodne skúsim. :-)
izabella929
tvoja polievka je veľmi zaujímavá a má prekrásnu farbu a verím tomu , že je aj chutná.-)
nonna
Maximálna pochvala krajanovi, som si istá, že je priam božská na chuť a patrí aj do kategórie zdravého stravovania. Výborný nápad! A z tých byliniek by som odporúčala bazalku alebo oregano. Ale ani celerová či petržlenová nňať by to nepokazili. Ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko. A prajem veľa ďalších takýchto fajn nápadov ......
alexdidi
Páči sa mi táto zaujímavá polievka,určite vyskúšame....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia