Krémová karfiolová polievka s praženými krevetami

Autor receptu: redakcia

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na jemno. V hrnci rozpustíme maslo a pridáme trochu oleja. Pridáme cibuľu a na tuku ju speníme. Pridáme korenie a bobkový list. Zalejeme smotanou a necháme zovrieť. Medzitým si pokrájame karfiol na menšie kúsky. Pridáme do hrnca, osolíme a varíme do mäkka.
  2. Krevety z oboch strán osolíme, okoreníme bielym korením, a pokvapkáme citrónovou šťavou. V miske si rozšľaháme vajíčko. Krevety obalíme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Napichneme ich na hrubšie drevené špáradlo a vyprážame v oleji zo zlata. Keď karfiol zmäkne, mixujeme polievku kým nie je hladká.
  3. Precedíme cez sitko a ešte raz napeníme tyčovým mixérom. Polievku servírujeme napenenú do hlbokého taniera. Do stredu uložíme krevety a dozdobíme čerstvým kôprom.