Krémová hubová polievka v bochníku

hacumomo - fotkahacumomo, 19. septembra 2013
Krémová hubová polievka v bochníku
Foto: hacumomo
15 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 ml
1 ks
1 PL
1 strúčik




Postup

  1. 1

    1. hríby uvaríme vo vode asi 10 min, scedíme 2. na masle si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu ku ktorej pridáme hríby a nakrájaný strúčik cesnaku, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. 3. Zemiaky nakrájame na malé kocky a pridáme k polievke asi po 40 min. varenia. Od pridania zemiakov varíme kým zemiaky nie sú mäkké. 4. z polievky vyberieme hríby ( snažíme sa čo najviac, najlepšie všetky ), vyberieme aj niekoľko kociek zemiakov. Do zvyšku pridáme smotanu a vymixujeme ponorným mixérom. 5. vložíme späť hríby a tých pár kociek zemiakov a povaríme ešte asi tak 5minút. Polievku vlejeme do vydlabaného chleba.

  2. 2

    Polievka by mala byť hustá aj bez zahusťovania múkou, čo ja vôbec nerobím pri žiadnom jedle, vďaka zemiakom. To čo vydlabem z bochníka nikdy nevyhadzujem ale zarobím si olivový olej s bazalkou a cesnakom, potriem tie kúsky,dám zapiecť do chrumkava a podávam k polievke.

Diskusia k receptu

tiginko
veľmi pekný recept, zvlášť kvitujem vynechanie múky. Polievka musí byť krásne voňavá, už len tie čerstvé hríby nazbierať...
neposed
tak to ma byt, vsetko v kuchyni pouzit, tak nas to ucili nase zlate mamy. A mozem povedat, recept ma velmi potesil
noelia
Krasny recept. Dakujem Za "oprasenie" spomienok z detstva a ranej mladosti. Teraz zijem v Spanielsku a tuto taketo dobroty nepoznaju.....Dakujem a ukladam do mojej kucharskej brozovanej pamati.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia