Hrášková polievka

Krémová hrášková polievka (fotorecept)

Autor receptu: paulasisi

5
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Dáme zovrieť vodu. Následne do nej vhodíme pokrájaný zemiak. Pridáme soľ a korenie.
  3. Keď je zemiak takmer uvaren, pridáme hrášok. Nie celé množstvo, menšiu časť si odložíme na neskôr.
  4. Uvarený zemiak s hráškom scedíme a vysypeme do misky. Môžme pridať aj trocha vody z vyvareného hrášku. Pridáme maslo a polku z pripraveného mlieka.
  5. Ponorným mixérom vymiešame zmes dohľadka.
  6. Rozmixovanú zmes vylejeme do hrnca a chvíľu povaríme.
  7. Do hrnčeka si zatiaľ vylejeme smotanu na šlahanie/varenie a zmiešame s múkou. Pridáme do zmesi.
  8. Polievku varíme. Pridáme kávovú lyžičku vegety a zvyšok mlieka. Ak sa nám polievka zdá stále hustá, môžme pridať mlieko navyše. Taktiež pridáme hrášok, ktorý sme si predtým odložili.
  9. Keď začne polievka bublať, je hotová a môžme podávať :)