Cesnaková polievka
Krémová cesnačka
Autor receptu: dadia
Moje deti zbožňujú krémové polievky. A hlavne, veeeeeeľa na sucho
opečeného pečiva k tomu.
8 porcií |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na plátku masla na slabom ohni popražíme očistený a na veľké kusy pokrájaný cesnak.
- Pridáme očistené pokrájané zemiaky, soľ, mleté čierne korenie. Ak máme, tak pridáme aj medvedí cesnak a zalejeme vodou.
- Varíme, kým nebudú zemiaky uvarené. Polievku môžeme rozmixovať ponorným mixérom.
- Prilejeme smotanu a trochu mlieka. Koľko mlieka záleží od toho, ako krémovú, hustú chceme polievku mať. Necháme prevariť a odstavíme.
- Na tanieri polievku posypeme postrúhaných syrom a pridáme opečené pečivo. Dobrú chuť.