Cesnaková polievka

Krémová cesnačka

Autor receptu: dadia

Moje deti zbožňujú krémové polievky. A hlavne, veeeeeeľa na sucho opečeného pečiva k tomu.

8
porcií
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na plátku masla na slabom ohni popražíme očistený a na veľké kusy pokrájaný cesnak.
  2. Pridáme očistené pokrájané zemiaky, soľ, mleté čierne korenie. Ak máme, tak pridáme aj medvedí cesnak a zalejeme vodou.
  3. Varíme, kým nebudú zemiaky uvarené. Polievku môžeme rozmixovať ponorným mixérom.
  4. Prilejeme smotanu a trochu mlieka. Koľko mlieka záleží od toho, ako krémovú, hustú chceme polievku mať. Necháme prevariť a odstavíme.
  5. Na tanieri polievku posypeme postrúhaných syrom a pridáme opečené pečivo. Dobrú chuť.