Krémeš trochu ináč
Foto: frommykitchendotcom
Úžasný krémový zákusok.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Lístkové cestá vyberieme z chladničky 30 minút pred pečením. Obidve rozrolujeme, každé preložíme na plech, popicháme vidličkou a dáme upiecť (15 minút na 180 °C).
- 2
V časti mlieka rozmiešame Zlaté klasy, múku a žĺtok. Zvyšné mlieko, kryštálový a vanilínový cukor dáme na platňu zohriať. Do teplého mlieka pridáme mlieko so Zlatými klasmi a na miernom ohni varíme ako puding za stáleho miešania, aby sme nemali hrudky. Hotový krém odstavíme a do horúceho pridáme maslo. Miešame až do úplného rozpustenia. Ak sa v kréme spravili nejaké hrudky, mixérom hotový krém vymiešame a tak sa ich ľahko zbavíme.
- 3
Z mlieka a šľahačky v prášku pripravíme podľa návodu na obale šľahačku. Na jeden plát lístkového cesta nanesieme krém a naň rozotrieme šľahačku.
- 4
Druhý plát lístkového cesta rozmrvíme v miske na malé kúsky a rovnomerne nimi posypeme zákusok spolu s práškovým cukrom. Ozdobíme mandľovými lupienkami, dáme do chladničky a už len počkať, kým stuhne.
- 5
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Tiež krémový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Inak je v tom, že vrch je posypaný mandľami a rozmrveným lístkovým cestom. Vyzerá fajn.
no ja som sa ešte nestretla s tým nápadom-pomrviť horný plát
je to super
Opravili sme v postupe receptu. Ďakujeme za upozornenie.