Krémový zákusok
Krémový zákusok

Krémeš trochu ináč

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 11. februára 2021

Úžasný krémový zákusok.

20
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

2 bal. (rolované, 2x275 g)
1 l
1 ks
3 ks
2 ks
160 g
220 g
90 g
Šľahačka:
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Lístkové cestá vyberieme z chladničky 30 minút pred pečením. Obidve rozrolujeme, každé preložíme na plech, popicháme vidličkou a dáme upiecť (15 minút na 180 °C).

  2. 2

    V časti mlieka rozmiešame Zlaté klasy, múku a žĺtok. Zvyšné mlieko, kryštálový a vanilínový cukor dáme na platňu zohriať. Do teplého mlieka pridáme mlieko so Zlatými klasmi a na miernom ohni varíme ako puding za stáleho miešania, aby sme nemali hrudky. Hotový krém odstavíme a do horúceho pridáme maslo. Miešame až do úplného rozpustenia. Ak sa v kréme spravili nejaké hrudky, mixérom hotový krém vymiešame a tak sa ich ľahko zbavíme.

  3. 3

    Z mlieka a šľahačky v prášku pripravíme podľa návodu na obale šľahačku. Na jeden plát lístkového cesta nanesieme krém a naň rozotrieme šľahačku.

  4. 4

    Druhý plát lístkového cesta rozmrvíme v miske na malé kúsky a rovnomerne nimi posypeme zákusok spolu s práškovým cukrom. Ozdobíme mandľovými lupienkami, dáme do chladničky a už len počkať, kým stuhne.

  5. 5

    Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Diskusia k receptu

trencanka
Máte chybu v druhom bode: do horúceho pridáme mlieko. Asi maslo tam malo byť napísane.
frommykitchendotcom
@olinecka (11.2.2021 16:10) to ináč je o namrvenej piškóte zmiešanej s práškovým cukrom :) ako aj @finczi písala, tiež som krémeše velmi nerobila práve prezo, že cesto hore nolo stále dolámané a nevedela som ho pekne nakrájať 🤷‍♀️. Tento robím stále. Kvôli manželovi som ešte pridala mandľové lupienky a mám konečne krásne nakrájaný krémes :)

viera1
V surovinách sa píše:160 g múka hladká...ak tam nie je chyba v gramáži,tak tých 160g múky so Zlatým klasom (3bal.) určite nerozmiešate v 2dl mlieka.160g múky je cca 10 kopcovitých lyžíc.A v úvode by som upozornila na to,že toto chladené kupované cesto treba nechať pol hodiny na linke zahriať,inak sa vám pri rozrolovaní poláme.Po rozrolovaní ho dáme pred pečením znova vychladiť pred vložením do rúry a predtým popicháme vidličkou.Množstvo cukru by som znížila na 120-150g.Ja múku nedávam,do letného pudingu všľahám 150g masla.
frommykitchendotcom
@viera1 (12.2.2021 14:23) cesto som vybrala z chladnicky von mozno 15 min pred chladením. Tiež nie som milovník presladených koláčov a s cukrom radšej opatrne. Tých 220 g mi vôbec neprišlo veľa keď bol koláč upečený. To je aspoň môj názor ale každá gazdinka nech si to prispôsobí :)

elba
Skúste pokrajat jeden plát kým je ešte teplý na kocky s potom len zložité na plnku a krájanie je hračka
elba
Skúste pokrajat jeden plát kým je ešte teplý na štvorce a potom ukladať na vrch bude sa krajat dobre




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia