Krémeš inak fotorecept
Foto: lunalu
Super jednoduchý a chutný koláč.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Príprava odpaľovaného cesta: Do hrnca si dáme 80 g masla, na miernom ohni rozpustíme, pridáme mlieko, vodu, soľ. Keď zmes v hrnci začne jemne vrieť, pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a miešame. V hrnci cesto dôkladne vymiešame, odstavíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí do cesta po jednom zapracujeme 4 vajíčka. Cesto rozdelíme na dve časti. Vystelieme tortovú formu papierom, jednu časť cesta rozotrieme do formy a pečieme na 200 stupňov 20 minút. Rovnako upečieme aj druhú časť cesta.
-
2
Plnka: V hrnci zmiešame múku, mlieko, vajíčka, cukor a za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme asi 2 minúty. Odstavíme a necháme vychladnúť. V miske vyšľaháme zmäknuté maslo a vychladnutú zmes pomaly vmiešavame do masla mixérom.
-
3
Jednu časť upečeného cesta použijeme ako spodok koláča, navrstvíme krém a ďalšou časťou cesta prekryjeme. Ideálne je dať celý koláč schladiť, ale dá sa jesť hneď. Dobrú chuť?
Len ja som cesto rozotrela na veľký plech a potom rozkrojila na polovicu a "zložila".
Nebola som si istá s krémom, mne sa niekedy takéto krémy zdajú že cítiť múku … ale nebolo to tak, bol jemný a chutný - ale priznám sa, že som pridala trochu vanilky :-)
Na krém som dala aj šľahačku.
Aj keď som nakoniec upiekla niečo trochu iné, riadila som sa podľa receptu, za ktorý ďakujem.