Krémový zákusok
Krémový zákusok

Krémeš inak fotorecept

lunalu - bez fotkylunalu, 27. januára 2021
Krémeš inak (fotorecept)
Foto: lunalu

Super jednoduchý a chutný koláč.

60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
100 ml
100 ml
4 ks
1 ČL
1/2 ČL
80 g
Plnka:
500 ml
150 g
100 g
2 ks
180 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Príprava odpaľovaného cesta: Do hrnca si dáme 80 g masla, na miernom ohni rozpustíme, pridáme mlieko, vodu, soľ. Keď zmes v hrnci začne jemne vrieť, pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a miešame. V hrnci cesto dôkladne vymiešame, odstavíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí do cesta po jednom zapracujeme 4 vajíčka. Cesto rozdelíme na dve časti. Vystelieme tortovú formu papierom, jednu časť cesta rozotrieme do formy a pečieme na 200 stupňov 20 minút. Rovnako upečieme aj druhú časť cesta.

    Krémeš inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: V hrnci zmiešame múku, mlieko, vajíčka, cukor a za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme asi 2 minúty. Odstavíme a necháme vychladnúť. V miske vyšľaháme zmäknuté maslo a vychladnutú zmes pomaly vmiešavame do masla mixérom.

    Krémeš inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jednu časť upečeného cesta použijeme ako spodok koláča, navrstvíme krém a ďalšou časťou cesta prekryjeme. Ideálne je dať celý koláč schladiť, ale dá sa jesť hneď. Dobrú chuť🙂

    Krémeš inak (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

evelynba
Vyzerá naozaj úúúúúžasne, hneď by som ho "schramstla"... :-)) Aj recept, dobre opísaný aj nafotený, ukladám. Ale mám otázku - žiadne ochutenie alebo aromatizovanie krému? Ani vanilka ? Ako potom chutí ten krém?
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Tento koláč poznám pod názvom Veľhory, s karamelovým krémom, jedla som ho a bol neskutočne dobrý.