Krémový zákusok

Krémeš inak (fotorecept)

Autor receptu: lunalu

Super jednoduchý a chutný koláč.

60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Príprava odpaľovaného cesta: Do hrnca si dáme 80 g masla, na miernom ohni rozpustíme, pridáme mlieko, vodu, soľ. Keď zmes v hrnci začne jemne vrieť, pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a miešame. V hrnci cesto dôkladne vymiešame, odstavíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí do cesta po jednom zapracujeme 4 vajíčka. Cesto rozdelíme na dve časti. Vystelieme tortovú formu papierom, jednu časť cesta rozotrieme do formy a pečieme na 200 stupňov 20 minút. Rovnako upečieme aj druhú časť cesta.
  2. Plnka: V hrnci zmiešame múku, mlieko, vajíčka, cukor a za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme asi 2 minúty. Odstavíme a necháme vychladnúť. V miske vyšľaháme zmäknuté maslo a vychladnutú zmes pomaly vmiešavame do masla mixérom.
  3. Jednu časť upečeného cesta použijeme ako spodok koláča, navrstvíme krém a ďalšou časťou cesta prekryjeme. Ideálne je dať celý koláč schladiť, ale dá sa jesť hneď. Dobrú chuť?