Krehký chlebíček s pomarančovou kôrou Pikantný

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 10. decembra 2015
Krehký chlebíček s pomarančovou kôrou Pikantný
Foto: droetker

Komerčný recept

30 ks
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Na cesto:
50 g
1 bal.
250 g
1 zarovnaná ČL
130 g zmäknuté (alebo margarín)
100 g
1 bal.
1 bal.
1 ks
Na polevu:
1 bal.
3 PL (alebo studené mlieko)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme: plech na pečenie, papier na pečenie, strúhadlo.

  2. 2

    Na prípravu cesta nasekáme na malé kúsky kandizovanú pomarančovú kôru a polevu nastrúhame. V mise premiešame múku, kypriaci prášok, maslo alebo margarín, cukor, vanilkový cukor, škoricový cukor a vajce. Všetko ručne spracujeme dohladka. Nakoniec do zmesi vmiešame pomarančovú kôru a čokoládu. Z cesta vytvarujeme na pomúčenej pracovnej ploche 3 rovnako veľké valčeky (asi 20 cm). Valčeky naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  3. 3

    Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3. Doba pečenia: asi 30 minút.

  4. 4

    Na prípravu polevy pripravíme polevu v prášku s vodou alebo mliekom podľa návodu na obale. Pomocou noža potrieme polevou ihneď povrch horúcich chlebíčkov. Múčnik stiahneme aj s papierom na pečenie na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.

  5. 5

    Pred podávaním nakrájame ostrým nožom na plátky hrubé asi 1,5 cm.

  6. 6

    TIP: Chlebíčky zabalené v alobale a uložené v chlade vydržia asi 3 týždne.

Diskusia k receptu