Kravince (fotorecept)
Autor receptu: mojack
Trochu z úvodu českého časopisu..ktorý ma pobavil.
Je to velké nebo malé. není to jedlé, spíše ...Hádejte co to asi muže být? Máte -li smulu a na zelené louce, kde se pasou krávy Milky,šlápnete na jejich produkt. No zkrátka uklouzli ste na kravinci.Je to trochu neobvyklý úvod k vynikajícimu receptu.Takovým nevšedním názvem se honosí i tento recept.
Nenechte se odradit a dáte nám za pravdu, že i "Kravince " mohou být výborné.
ÁNO -JA IM DÁM ZA PRAVDU, NAOZAJ SÚ VÝBORNÉ.
20 minút príprava |
30 minút na 190 °C |
Postup
- Zo surovín som si v pekárničke nechala urobiť cesto.
- Lyžicou namočemou vo vode vykrajujeme kúsky cesta, kladieme ich na plech s papierom.
Poukladala aj do formy na mafiny. Necháme aspoň 10 minút kysnúť.
- Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme škoricovou posýpkou.
- Upečieme cca 30 minút.
- A takto vyzerajú v mafínovej forme.
- Uvaríme si puding z mlieka, vanilkového cukru a zlatého klasu.
- Necháme vychladnúť.
- Vymiešame maslo a cukor,
- opatrne zamiešame uvarený puding, tvaroh a nezabudneme aj na lyžicu rumu/ umu/
- Keď pečivo vychladne rozrežeme každý kúsok na polovicu.
- Natrieme tvarohovým krémom.
- A už len chutnáme...