Králik na korení

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Králika rozdelíme na 8 porcií, zalejeme ich červeným vínom, octom a korením a necháme ich v chladničke marinovať niekoľko dní. Bravčový bôčik nakrájame na rezančeky, cibuľu na kocky a šampiňóny na plátky. Porcie králika osušíme, osolíme, okoreníme a opečieme na masle. Na výpeku osmažíme šampiňóny, cibuľu a bôčik.
  2. Marinádu precedíme, doplníme vodou na 750 ml a s maslom, ktoré nám zostalo, povaríme. Králika dusíme pri podlievaní marinádou asi 1,5 hodiny. Šťavu zahustíme zásmažkou, pridáme mäso, cibuľu a šampiňóny a ešte krátko povaríme.
  3. Biely chlieb nakrájaný na kocky krátko opečieme na masle a posypeme nimi porcie králika.