Králik na francúzky spôsob 
	        Autor receptu: lucietta
	         
	        
	        Výborná varianta úpravy králika, deťom veľmi chutilo :-)
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	45 minút  na 250 °C  | 
Postup
- Piekla som 4 nožky (ako to náš syn volá) a chrbát. Mäsko som osolila, okorenila, posypala provensálskym korením a pokvapkala olejom. Poriadne som koreniny vtlačila do mäsa a nechala postáť cez noc v chladničke. 
 - Mäsko som uložila do zapekacej misy, predtým som chrbát naplnila plnkou. Mäsko som zaliala vínom a vodou, pridala 2 červené cibule, nakrájané na štvrtinky, chrbát s plnkou som prikryla plátkami slaninky, aby nevyschla. Misu som prikryla a dala do vyhriatej rúry na 250°C na 3/4 hodiny. Priebežne som mäsko polievala.
 - Podávala som ho s plnkou a varenými zemiačikmi.