Králičí segedínsky guláš s kôprom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 11. septembra 2016

Dnešný nedeľný obed z králika.

3
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
80 g
1
1
1 PL
štipka
podľa chuti
250 ml
1 PL
1 strúčik
1 KL
1 hrsť
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Králičí chrbát, beháky aj bočné laloky som nakrájala na malé kocky. Z chrbta som orezala mäso, ale aj kosti som rozťala na menšie porcie. Králičie mäso som umyla a osušila kuchynským papierom.

    Králičí segedínsky guláš s kôprom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na rajnicu som dala nakrájanú údenú slaninu a keď sa tuk uvoľnil, pridala som aj nakrájanú cibuľu a cesnak.

    Králičí segedínsky guláš s kôprom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K upraženej cibuli som pridala mäso a nechala som dusiť pokiaľ sa tekutina neodparila celkom.

    Králičí segedínsky guláš s kôprom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som červenú mletú papriku, nakrájanú paradajku na malé kocočky, kečup. Podliala som vodou a nechala variť chvíľku.

    Králičí segedínsky guláš s kôprom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keďže je to mäsko z mladého králika, pridala som hneď aj kapustu. Inokedy, ak robím z bravčového mäsa segedínsky guláš, dusím kapustu osobitne v inej rajnici a napokon všetko spojím. Kapustu som premyla, lebo bola príliš kyslá.

    Králičí segedínsky guláš s kôprom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pod pokrievkou sa varilo mäso 40 min. Keďže kapusta je z obchodu, stihla sa uvariť pokiaľ sa mäsko dusilo. Pridala som šľahačku s múkou, nechala prejsť varom na slabšom plameni.

    Králičí segedínsky guláš s kôprom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotové jedlo som posypala nakrájaným kôprom.

    Králičí segedínsky guláš s kôprom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Knedlík som nerobila dnes, mám zamrazený, takže som ho iba prihriala.Všetko uložila na taniere. Zdobila som paradajkou, chilli papričkami. Paradajka sa nachádza v jedle. Chili papričku má rád jeden člen rodiny. Kôpor považujem za jedlú bylinku.

    Králičí segedínsky guláš s kôprom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Keby mal niekto z rodiny žalúdočné problémy po segedínskom guláši pestujem si veľmi užitočnú bylinku Palinu lekársku. Odvar z tejto bylinky pôsobí vynikajúco na jedy.

    Králičí segedínsky guláš s kôprom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
S králika som segedín ešte nejedla,a ani nepočula.Vyzerá veľmi dobre.
1x haji
Úžasný nápad, zdravé jedlo...no čo si viac priať. Ani netušíš ako si ma inšpirovala .-) Mám plný mrazák skoro 20 kg moriaka, určite z neho skúsim segedín. Asi zo stehna najlepšie. Ďakujem za receptík.
1x haji