« Naspäť na tento recept

Krabí šalát s riasou wakame verzia na vytlačenie

Krabie mäsko doplnené japonskou riasou, nakladaným zázvorom a pastou wasabi sa vyznačuje pre nás exotickou, no príjemnou chuťou. Vhodný ako chuťovka či predjedlo.

Autor receptu: slavka2012

Postup receptu

Jednotlivé zložky šalátu.
Krabí šalát s riasou wakame - obrázok 1

Krabie mäso zbavíme prebytočnej tekutiny a vložíme do misky, kde budeme šalát priipravovať. Pridáme riasu wakame, posekaný nakladaný zázvor, ako hrášok veľký kúsok pasty wasabi, obe majonézy, pár kvapiek sezamového oleja a podľa chuti limetkovú šťavu. Treba dať pozor, aby ani jedna z chutí neprerážala. Ak sú vlákna riasy wakame príliš dlhé, môžeme ich postrihať na menšie kúsky kuchynskými nožnicami, inak sa môže stať, že pri miešaní začnú vytvárať zhluky. Opatrne prisolíme a necháme asi hodinu vychladiť.
Krabí šalát s riasou wakame - obrázok 2

Podávame ako chuťovku na aperitívových lyžiciach, ozdobené dielikom limetky a domáceho rajčinového dipu so zázvorom, prípadne kúskom nakladaného zázvoru.
Krabí šalát s riasou wakame - obrázok 3

Suroviny




14 chuťoviek
porcií
15
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist