Krabí šalát s riasou wakame

Autor receptu: slavka2012

Krabie mäsko doplnené japonskou riasou, nakladaným zázvorom a pastou wasabi sa vyznačuje pre nás exotickou, no príjemnou chuťou. Vhodný ako chuťovka či predjedlo.

14 chuťoviek
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Jednotlivé zložky šalátu.
  2. Krabie mäso zbavíme prebytočnej tekutiny a vložíme do misky, kde budeme šalát priipravovať. Pridáme riasu wakame, posekaný nakladaný zázvor, ako hrášok veľký kúsok pasty wasabi, obe majonézy, pár kvapiek sezamového oleja a podľa chuti limetkovú šťavu. Treba dať pozor, aby ani jedna z chutí neprerážala. Ak sú vlákna riasy wakame príliš dlhé, môžeme ich postrihať na menšie kúsky kuchynskými nožnicami, inak sa môže stať, že pri miešaní začnú vytvárať zhluky. Opatrne prisolíme a necháme asi hodinu vychladiť.
  3. Podávame ako chuťovku na aperitívových lyžiciach, ozdobené dielikom limetky a domáceho rajčinového dipu so zázvorom, prípadne kúskom nakladaného zázvoru.