Krabí šalát s riasou wakame
Autor receptu: slavka2012
Krabie mäsko doplnené japonskou riasou, nakladaným zázvorom a pastou wasabi sa vyznačuje pre nás exotickou, no príjemnou chuťou. Vhodný ako chuťovka či predjedlo.
14 chuťoviek porcií |
15 minút príprava |
Postup
- Jednotlivé zložky šalátu.
- Krabie mäso zbavíme prebytočnej tekutiny a vložíme do misky, kde budeme šalát priipravovať. Pridáme riasu wakame, posekaný nakladaný zázvor, ako hrášok veľký kúsok pasty wasabi, obe majonézy, pár kvapiek sezamového oleja a podľa chuti limetkovú šťavu. Treba dať pozor, aby ani jedna z chutí neprerážala. Ak sú vlákna riasy wakame príliš dlhé, môžeme ich postrihať na menšie kúsky kuchynskými nožnicami, inak sa môže stať, že pri miešaní začnú vytvárať zhluky. Opatrne prisolíme a necháme asi hodinu vychladiť.
- Podávame ako chuťovku na aperitívových lyžiciach, ozdobené dielikom limetky a domáceho rajčinového dipu so zázvorom, prípadne kúskom nakladaného zázvoru.