Kozľací závin s hráškovo–zemiakovou kašou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Kozľací bok osolíme, okoreníme a potrieme rozotreným cesnakom. Položíme naň pečeň a celé to zrolujeme a mäsiarskou niťou zviažeme do rolády.
  2. Roládu opečieme na panvici a odložíme na tanier, následne vo výpeku orestujeme cibuľku so slaninkou, ktorú podlejeme mäsovým vývarom.
  3. Takto orestovanú zmes vložíme do pekáča, položíme na ňu mäsovú rolku, pridáme rascu, zvyšok cesnaku a pečieme v rúre do mäkka.
  4. Po upečení mäso vyberieme, nakrájame na plátky a polievame cibuľovo–slaninkovým výpekom, do ktorého pred podávaním vložíme nasekanú petržlenovú vňať. Podávame s hráškovo–zemiakovou kašou.