Kozľací závin s hráškovo–zemiakovou kašou
Autor receptu: redakcia
Postup- Kozľací bok osolíme, okoreníme a potrieme rozotreným cesnakom. Položíme naň pečeň a celé to zrolujeme
a mäsiarskou niťou zviažeme do rolády.
- Roládu opečieme na panvici a odložíme na tanier, následne vo výpeku orestujeme cibuľku so slaninkou, ktorú podlejeme mäsovým vývarom.
- Takto orestovanú zmes vložíme do pekáča, položíme na ňu mäsovú rolku, pridáme rascu, zvyšok cesnaku a pečieme v rúre do mäkka.
- Po upečení mäso vyberieme, nakrájame na plátky a polievame cibuľovo–slaninkovým výpekom, do ktorého pred podávaním vložíme nasekanú petržlenovú vňať. Podávame s hráškovo–zemiakovou kašou.
|