Korytnačky (fotorecept)

Autor receptu: zuzula2

Tento recept je trošku náročnejší na prípravu, ale na druhej strane výsledok stojí za to. Jedlo sa hodí skôr na rodinnú oslavu alebo na nedeľný obed. Je veľmi chutné a u nás obľúbené aj keď len príležitostne.

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčové rezne si naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme ich mletou červenou paprikou.
  2. Pripravíme si panvicu na vyprážanie. Múku, mlieko, vajíčko zmiešame do hustejšieho cestíčka a ochutíme troškou vegety a korenia. Všetko podľa chuti.
  3. V tomto cestíčku obalíme rezne a vypražíme na pripravenej panvici. Medzi tým ako sa nám rezne pražia si prichystáme plech na pečenie a druhé cestíčko. Pripravíme ho s kyslej smotany, tvrdého syra, kečupu, horčice, vegety a korenia. Všetko pridávajte podľa chuti. Ja občas pridám aj trosku cesnaku. Je iba na vás čo máte radi.
  4. Opražené rezne ukladáme na pripravený plech. Na rezne natierame smotanovo syrové cestíčko a dáme do vyhriatej rúri zapiecť do zlata. Ako vraví moja mamina: "vysoko prudko jedlé" :-) Ako prílohu podávajte pečené zemiaky alebo ryžu.