Indický chlieb

Korenistý indický naan chlieb (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Indická kuchyňa nám veľmi chutí a je na našom stole dosť často. Výbornou prílohou ku rôznym karí je aj tento chlieb.

10 (+ kysnutie) minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V troche vlažnej vody necháme napučať droždie. Zmiešame s ostatnými surovinami. Vodu dopĺňame postupne, môže byť trochu menej alebo aj viac. Vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť, 1-1,5 hodiny.
  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Rukami porozťahujeme na plech vystlaný papierom na pečenie, do oválneho tvaru. Na fotke je veľký plech. Ja si ruky/prsty trochu naolejujem, ide to ľahšie. Trochu podsýpam jemnou kukuričnou múkou. Ale môže byť aj normálna, nevadí.
  3. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 10-15 minút. Zatiaľ zmiešame všetky suroviny na topping.
  4. Asi 4 minúty pred dopečením chleba, vyberieme plech a chleby potrieme toppingom.
  5. Opäť vložíme do rúry. Upečený ešte raz potrieme toppingom.
  6. Podávame s karí. U nás to bolo s kuracím.