Korenisté morčacie medailónky s feta plnkou

Autor receptu: elixir

Inšpiráciu na prípravu morčacích medailónkov som našla v "receptomate", ktorý som nedávno spomínala pri inom z mnou uverejnených receptov.

1
porcia
10 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do misky si prichystáme suroviny na plnku - nasekanú petržlenovú vňať, feta syr, strúhanku, limetkovú šťavu, cukor, olivový olej, papriku, čierne korenie, podľa chuti sol...
  2. Do medailónkov opatrne narežeme čo najhlbšie kapsičky. Napcháme ich plnkou "do prasknutia" a každú uzavrieme špáradlom na šikmo.
  3. Osolíme ich a výdatnejšie okoreníme, zvrchu polejeme každú polievkovou lyžicou olivového oleja a dáme piecť.
  4. Po upečení ich opäť polejeme troškou olivového oleja a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.
  5. Pre inšpiráciu, podávala som jedlo s pečenými mladými zemiakmi a šalátom na liste lollo rosso z paradajok, feta syru, posypaným pažítkou. Pred servírovaním som každý medailónik prekrojila na polovice.