Korenisté morčacie medailónky s feta plnkou
Autor receptu: elixir
Inšpiráciu na prípravu morčacích medailónkov som našla v "receptomate", ktorý som nedávno spomínala pri inom z mnou uverejnených receptov.
1 porcia |
10 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Do misky si prichystáme suroviny na plnku - nasekanú petržlenovú vňať, feta syr, strúhanku, limetkovú šťavu, cukor, olivový olej, papriku, čierne korenie, podľa chuti sol...
- Do medailónkov opatrne narežeme čo najhlbšie kapsičky. Napcháme ich plnkou "do prasknutia" a každú uzavrieme špáradlom na šikmo.
- Osolíme ich a výdatnejšie okoreníme, zvrchu polejeme každú polievkovou lyžicou olivového oleja a dáme piecť.
- Po upečení ich opäť polejeme troškou olivového oleja a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.
- Pre inšpiráciu, podávala som jedlo s pečenými mladými zemiakmi a šalátom na liste lollo rosso z paradajok, feta syru, posypaným pažítkou. Pred servírovaním som každý medailónik prekrojila na polovice.