Kôprovka zo zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Dlho som ju nerobievala, ale v poslednom čase ju máme v obľube. Kedže je horúco,
tak
varím "turbo" spôsobom... Normálne by som ju podávala s domácou fašírkou, teraz
som
ju nahradila kúpenou sekanou, ktorú som opiekla... Robím ju aj bez zemiakov, vtedy
parím knedľu... A chutí nám aj s uvareným vajíčkom....
4-5 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky pokrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody.
- V ďalšom hrnci rozpustíme maslo.
- Pridáme hladkú múku a popražíme.
- Prilejeme mlieko, pridáme bobkový list.
- Za častého miešania privedieme do varu.
- Do vriaceho mlieka prilejeme šľahačkovú smotanu. Počas celého varenia kôprovku čo najčastejšie miešame.
- Necháme 2-3 minúty povariť- miešame. Osolíme, ocukríme a pridáme čerstvý nasekaný kôpor.
- Do kôprovky pridáme uvarené scedené zemiaky, ak sa nám zdá hustá, tak ju zriedime mliekom, alebo vodou zo zemiakov. My máme radšej hustejšiu.
- Nakoniec okyslíme citrónovou šťavou alebo octom. Ja omáčky kyslím až po dovarení, po asi 10 minútach, tak sa mi ešte nikdy nezrazila. Šťavu prilievam za stáleho miešania. K omáčke som opiekla sekanú a uvarila vajíčka na tvrdo- každému podľa chuti.