Kôprovka zo zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Dlho som ju nerobievala, ale v poslednom čase ju máme v obľube. Kedže je horúco, tak varím "turbo" spôsobom... Normálne by som ju podávala s domácou fašírkou, teraz som ju nahradila kúpenou sekanou, ktorú som opiekla... Robím ju aj bez zemiakov, vtedy parím knedľu... A chutí nám aj s uvareným vajíčkom....

4-5
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky pokrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody.
  2. V ďalšom hrnci rozpustíme maslo.
  3. Pridáme hladkú múku a popražíme.
  4. Prilejeme mlieko, pridáme bobkový list.
  5. Za častého miešania privedieme do varu.
  6. Do vriaceho mlieka prilejeme šľahačkovú smotanu. Počas celého varenia kôprovku čo najčastejšie miešame.
  7. Necháme 2-3 minúty povariť- miešame. Osolíme, ocukríme a pridáme čerstvý nasekaný kôpor.
  8. Do kôprovky pridáme uvarené scedené zemiaky, ak sa nám zdá hustá, tak ju zriedime mliekom, alebo vodou zo zemiakov. My máme radšej hustejšiu.
  9. Nakoniec okyslíme citrónovou šťavou alebo octom. Ja omáčky kyslím až po dovarení, po asi 10 minútach, tak sa mi ešte nikdy nezrazila. Šťavu prilievam za stáleho miešania. K omáčke som opiekla sekanú a uvarila vajíčka na tvrdo- každému podľa chuti.