Kôprová omáčka s duseným hovädzím (fotorecept)

Autor receptu: kaatka

Včera mi suseda podala kôpor, už keď mi ho podávala, vedela som čo s ním :)

5
porcií
5 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako prvé treba nakrájať mäso, plánovala som rezance ale nechala nakoniec väčšie kúsky priemer 5 cm. Mäso som trošku naklepala, okorenila
  2. Na 2 PL masla som začala dusiť mäso. Podliala som to od oka vodou a sledovala, aby malo stále dostatok vody a nepripieklo sa. Takto som to spolu s masoxom dusila cca 45 min. Počas dusenia treba podlievať...
  3. Po nejakej 3/4 až hodine som mäso osolila a podliala smotanou, asi 1/2 mlieka a nechala prevrieť. pridala som kôpor a pridávala mlieko.
  4. Ešte cca 15 min som varila s kôprom. Už len dochutiť, prichystať knedľu a Dobrú chuť!