Konfitované stehná s veltlínskou kapustou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 140 °C

Postup

  1. Stehná umyjeme a očistíme. Osolíme a okoreníme. Sprudka ich opečieme na panvici zo všetkých strán. Potom ich vložíme do plechu, do ktorého na dno pokrájame dve cibule. Pridáme vetvičku rozmarínu a tymianu. Stehná zalejeme roztopenou husacou masťou, aby boli ponorené. Dáme do rúry na 140 stupňov asi na dve hodiny.
  2. Z múky a nastrúhaných zemiakov pripravíme cesto, do ktorého pridáme vajce a soľ. Necháme chvíľu odstáť. Na masti orestujeme cibuľu, ktorú osolíme a okoreníme. Cesto rozvaľkáme na 1 cm hrubý plát a posypeme orestovanou cibuľou. Potom ho preložíme a rozvaľkáme znova. Opakujeme to 3-krát. Cesto zvinieme do roládky a dáme ho do fólie a dobre zviažeme konce. Dáme do pary alebo do horúcej vody (nie vriacej) na 30 – 35 minút.
  3. Na masti pripravíme trocha karamelu, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a orestujeme. Pridáme nakrájanú kapustu, orestujeme ju, zalejeme vínom a podusíme. Dusíme domäkka.