Konfitované kačacie stehná

Autor receptu: redakcia

6
porcií
30 minút
príprava
4-5 hodín minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kačacie stehná umyjeme a dôkladne očistíme. Potom ich opečieme na panvici a vložíme do hlbšej nádoby. Osolíme, okoreníme, pridáme ostatné ingrediencie a úplne zalejeme roztopenou kačacou masťou. Nádobu zakryjeme vrchnákom alebo alobalom a konfitujeme v rúre na teplote 100 oC asi štyri hodiny.
  2. Tekvicové pyré: tekvicu (odrodu hokkaidó) ošúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame na kocky. Rovnako pripravíme zemiaky a dáme spolu variť do osolenej vody do mäkka. Po uvarení vodu scedíme, tekvicu so zemiakmi a maslom rozmixujeme do hladka a dochutíme muškátovým orieškom a niekoľkými kvapkami tekvicového oleja. Do takto pripraveného pyré postupne vmiešavame smotanu, kým nemá hladkú a kompaktnú konzistenciu.
  3. Pred podávaním potrieme stehienka medom rozmiešaným v mandľovom likéri a zapečieme v grile, aby koža získala zlatistú farbu, mandľovú chuť a chrumkavú konzistenciu. Podávame s tekvicovým pyré.