Koložvárska kapusta

Autor receptu: izabella929

Tento recept patrí medzi obľúbené kapustové jedlá.

30 minút
príprava
35 minút
na 190 °C

Postup

  1. Ryžu umyjem adám variť do polomäkka.Na oleji si osmahnem pokrájanú cibuľu. K cibuli pridám na menšie kúsky pokrájanú sudovú kapustu a chvíľu ju popražím.Bravčové pliecko zomeliem. Do druhej rajnice dám lyžicu oleja, nakrájam očistenú cibuľu, orestujem a pridám zomleté mäso.Mäso, osolím, pridám mleté čierne korenie, rascu , pokrájaný cesnak a štipku červenej papriky.Občas mäso premiešam.Dlho ju nedusím, lebo sa bude zapekať a dôjde.Pripravím si zapekaciu misu. Vymažem ju olejom, posypem jemnou strúhankou. Na dno zapekacej misy dám polovicu dusenej kapusty.Na kapustu rozložím po celej mise
  2. predvarenú ryžu a na ryžu rozložím udusené mäso.Pokrájam klobásku na kolieska a rozložím ju na mäsovú hmotu.Posledná vrstva bude druhá polovica kapusty.Všetko polejem smotanou a dám do predhriatej trúby zapiecť na 190 st. približne 35 minút.Hotovú koložvársku kapustu uložím na tanier a prajem dobrú chuť.