Kolieska s pudingom, broskyňou a jahodou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Z 1 PL cukru, mlieka a droždia pripravíme kvások. Pridáme múku, žĺtok, vanilkový cukor, olej, soľ, citrónovú kôru a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť asi 30 minút. Medzitým si pripravíme tuhý puding. Vykysnuté cesto jemne rozvaľkáme.
  2. Pohárom povykrajujeme z cesta kolieska. V strede urobíme priehlbinku, kde dáme puding a do každého koláča štvrtku broskyne alebo jahody. Necháme ešte nakysnúť, potrieme vajíčkom a pečieme na 180 stupňov 20 minút. Hotové koláče potrieme cukrovou vodou a posypeme práškovým cukrom.
  3. NÁŠ TIP: Pri týchto koláčoch, ktoré sú obdobou moravských koláčov, sa nekladú medze fantázii. Môžete vyskúšať rôzne druhy ovocia podľa toho, ktoré majú momentálne sezónu.