Kolieska s pudingom, broskyňou a jahodou
Autor receptu: redakcia
Postup- Z 1 PL cukru, mlieka a droždia pripravíme kvások. Pridáme múku, žĺtok, vanilkový cukor, olej, soľ, citrónovú kôru a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť asi 30 minút. Medzitým si pripravíme tuhý puding. Vykysnuté cesto jemne rozvaľkáme.
- Pohárom povykrajujeme z cesta kolieska. V strede urobíme priehlbinku, kde dáme puding a do každého koláča štvrtku broskyne alebo jahody. Necháme ešte nakysnúť, potrieme vajíčkom a pečieme na 180 stupňov 20 minút. Hotové koláče potrieme cukrovou vodou a posypeme práškovým cukrom.
- NÁŠ TIP: Pri týchto koláčoch, ktoré sú obdobou moravských koláčov, sa nekladú medze fantázii. Môžete vyskúšať
rôzne druhy ovocia podľa toho, ktoré majú momentálne sezónu.
|