Drobné pečivo
Drobné pečivo

Kolieska s orechovým snehom

mojaradost - bez fotkymojaradost, 8. decembra 2017

Kolieska sú veľmi chutné a nenáročné prípravu. Pečiem ich na Vianoce, ale chutia vždy:))

30
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
280 g
60 g
140 g (Hera)
3 kusy
Orechový sneh:
3 kusy
štipka
140 g
1 kus
120 g
trochu
Ďalšie suroviny:




Postup

  1. 1

    Cesto: Múku a práškový cukor preosejeme do misy, pridáme maslo (Heru), žĺtky a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme postáť cca 30 minút. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm. Okrúhlou formičkou, priemer 45 mm vykrajujeme kolieska, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Do stredu položíme trochu lekváru.

  2. 2

    Orechový sneh: Bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor a vanilkový cukor, pokým nie je pena dostatočne hustá. Vareškou jemne zamiešame mleté orechy a trochu postrúhanej citrónovej kôry. Cukrárenské vrecko naplníme snehom a ozdobne nanesieme aj na lekvár po celom povrchu koliesok.

  3. 3

    Pečieme pri teplote 160 °C, údaj je orientačný, čas podľa potreby. Po vychladnutí ozdobíme rozpustenou čokoládovou polevou podľa vlastnej fantázie a necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

havino
aj ich pečiem aj tento rok, minulý rok sa mi veľmi osvedčili
haji
Vděčná kombinace, klasická, osvědčená a výborná! Krásně se ti povedly!
marienka44
Netreba sneh sľahať nad parou alebo s vrelým cukrovým sirupom? Potom by sa ten sneh neroztekal, myslím si, tak ako je na Tvojom obrázku vidieť. Včera bol podobný recept s názvom Poľovnícke gombíky s ileskovým orechom navrchu. V tom recepte sa sneh šľahal nad parou.
mojaradost
@Marienka44 (9.12.2017 09:53)

Ja som nešľahala nad parou, ale môžeš, keď máš taký recept:)) Piekla som ich prvý krát a vydarili sa.
evanaaa
Ja tiež nevidím, že by sa ti sneh roztekal, neviem, ako to Marienka44 myslí, že je to vidieť.....ale orechovosnehové musia byť výborné. Rada by som aspoň jeden ochutnala.
evanaaa
@Mojaradost , z Marienky si nerob nič, ona zvyčajne opravuje recepty podľa seba, nepochopí, že sa to podarí aj inak, a má nezvyčajné dotazy, a ak odpovieš, aj tak sa neozve.... :)
luss44
takéto som ešte nepiekla tak ich tento rok urobím k Vianociam, páčia sa mi. Na ten lekvár pod sneh som sa nedávno pýtala pod podobným rcp na Poľovnícke gombíky, autorka neodpovedala, ale tu vidím že to ide aj s lekvárom, tak budú podľa Teba. Potom dám vedieť a vďaka za rcp.
tiginko
ani ja ešte nemám takýto recept a páči sa mi. Už mám nejako veľa noviniek na vyskúšanie tento rok, dám ho k ostatným do klobúka, možno ho vytiahnem :-)
evanaaa
Prepáč, @Mojaradost , ale sú tvoje inciálky B.S? Lebo ako som si dnes, teraz otvorila FB, objavil sa mi tam presne tento obrázok, čo máš hore - tanier s kolieskami, a ten som si uložila ešte v decembri 2014, no ono sa to opakovane zjaví, najprv som si myslela, že som tam zdieľala tento tvoj recept, ale podľa dátumu to nie je možné......je to inak zo stránky Dobruchut.azet.
siisa
Tieto koláčiky robím každé vianoce, máme ich veľmi radi :) Máš ich vydarené :)
dvorka
Včera som piekla tieto kolieska. Sú stráááášne dobré. A aj pekne vyzerajú. Vďaka za skvelý jednoduchý recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia