Kolieska s orechovým snehom
Foto: mojaradost
Kolieska sú veľmi chutné a nenáročné prípravu. Pečiem ich na Vianoce, ale chutia vždy:))
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
280 g |
|
60 g |
|
140 g (Hera) |
|
3 kusy |
|
Orechový sneh: | |
3 kusy |
|
štipka |
|
140 g |
|
1 kus |
|
120 g |
|
trochu |
|
Ďalšie suroviny: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Múku a práškový cukor preosejeme do misy, pridáme maslo (Heru), žĺtky a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme postáť cca 30 minút. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm. Okrúhlou formičkou, priemer 45 mm vykrajujeme kolieska, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Do stredu položíme trochu lekváru.
- 2
Orechový sneh: Bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor a vanilkový cukor, pokým nie je pena dostatočne hustá. Vareškou jemne zamiešame mleté orechy a trochu postrúhanej citrónovej kôry. Cukrárenské vrecko naplníme snehom a ozdobne nanesieme aj na lekvár po celom povrchu koliesok.
- 3
Pečieme pri teplote 160 °C, údaj je orientačný, čas podľa potreby. Po vychladnutí ozdobíme rozpustenou čokoládovou polevou podľa vlastnej fantázie a necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem:))
Ďakujem, mám radosť že sa Vám páčia:))
Ja som nešľahala nad parou, ale môžeš, keď máš taký recept:)) Piekla som ich prvý krát a vydarili sa.
Sneh sa mi neroztekal, veľmi pekne sa upiekli. Zdá sa Ti, že je roztečený sneh?
Ďakujem, ja mám recept bez šľahania nad parou, ak má Marienka44 iný, kľudne nech pečie podľa neho.
Áno, sú to moje iniciálky aj recept, všetko súhlasí:))
Krásne sa Ti vydarili, sú ako moje:)) šikulka:))
Niet za čo, rada sa stalo:))