Drobné pečivo

Kolieska s orechovým snehom

Autor receptu: mojaradost

Kolieska sú veľmi chutné a nenáročné prípravu. Pečiem ich na Vianoce, ale chutia vždy:))

30
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Postup

  1. Cesto: Múku a práškový cukor preosejeme do misy, pridáme maslo (Heru), žĺtky a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme postáť cca 30 minút. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm. Okrúhlou formičkou, priemer 45 mm vykrajujeme kolieska, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Do stredu položíme trochu lekváru.
  2. Orechový sneh: Bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor a vanilkový cukor, pokým nie je pena dostatočne hustá. Vareškou jemne zamiešame mleté orechy a trochu postrúhanej citrónovej kôry. Cukrárenské vrecko naplníme snehom a ozdobne nanesieme aj na lekvár po celom povrchu koliesok.
  3. Pečieme pri teplote 160 °C, údaj je orientačný, čas podľa potreby. Po vychladnutí ozdobíme rozpustenou čokoládovou polevou podľa vlastnej fantázie a necháme stuhnúť. Dobrú chuť!