Drobné pečivo
Kolieska s orechovým snehom
Autor receptu: mojaradost
Kolieska sú veľmi chutné a nenáročné prípravu. Pečiem ich na Vianoce, ale chutia vždy:))
30 porcií |
50 minút príprava |
20 minút na 160 °C |
Postup
- Cesto:
Múku a práškový cukor preosejeme do misy, pridáme maslo (Heru), žĺtky a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme postáť cca 30 minút. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm. Okrúhlou formičkou, priemer 45 mm vykrajujeme kolieska, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Do stredu položíme trochu lekváru.
- Orechový sneh:
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor a vanilkový cukor, pokým nie je pena dostatočne hustá. Vareškou jemne zamiešame mleté orechy a trochu postrúhanej citrónovej kôry. Cukrárenské vrecko naplníme snehom a ozdobne nanesieme aj na lekvár po celom povrchu koliesok.
- Pečieme pri teplote 160 °C, údaj je orientačný, čas podľa potreby.
Po vychladnutí ozdobíme rozpustenou čokoládovou polevou podľa vlastnej fantázie a necháme stuhnúť.
Dobrú chuť!