Koláč Svokrin úsmev

Autor receptu: tinca

Sranda názov, neviem z akého dôvodu dostal toto meno, ale je kopec vecí, ktoré nedávajú zmysel. Mám ho od kamaráta, ktorý sa rád moce v kuchyni a myslím, že sa mu darí. Asi dobrá svokra s pekným úsmevom...

30 minút
príprava
35-40 minút
na 18O °C

Postup

  1. Najprv si rozpustíme Plamarín a odstavíme,aby trochu vychladol. Na dosku si pripravíme múku, cukor,vajce, žltok prášok do pečiva, vanilkové cukry a palmarín. Vyhnetieme cesto, ktoré zabalíme do fólie dáme odpočívať do chladničky. Nie naveky, len kým si pripravíme ostatné. Olúpeme jablká a pokrájame na osminky.
  2. Cesto rozdelíme na dve polovice. Jednú zabalíme a späť odložíme do chladničky. Prvú polku cesta rozvaľkáme a preložíme do vymasteného, múkou vysypaného plechu. Na cesto uložíme jablká, pekne v radoch na husto. 3 vanilkové pudingy rozmiešame v 3 pohároch mlieka a za stáleho miešania uvaríme puding. Keď začína hustnúť pridáme kryštál cukor, ktorý sa v teplom pudingu rozpustí a neprihorí nám mlieko. Navyše ušetríme umývanie jedného hrnca.
  3. Uvarený, horúci puding rozotrieme na uložené jablká, vyberieme druhé cesto z chladničky, rozvaľkáme ho a prikryjeme ním puding. Upečieme, po vychladnutí pokrájame a posypeme práškovým cukrom. Ale môže byť aj poleva,citrónová, čokoládová, nápadom sa medze nekladú.