Foto: bubelka
Tento recept som našla v jednom časopise, no trošku som si ho poupravila. Veľmi nám chutí, tak dúfam, že bude aj vám. Dolná fotka Zobraziť celý popisTento recept som našla v jednom časopise, no trošku som si ho poupravila. Veľmi nám chutí, tak dúfam, že bude aj vám. Dolná fotka je obmena s ovocím.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
70 g |
|
1 ks |
|
200 g |
|
štipka |
|
100 g |
|
Náplň: | |
500 g |
|
2 dcl |
|
2 ks |
|
150 g |
|
Ozdobenie: | |
2 dcl |
|
alebo ovocie |
|
Postup
-
1
Cesto: vymiešame si zmäknutú heru s cukrom, pridáme vajce a múku so štipkou soli. Všetko rukami spojíme v tuhé cesto. Tortovú formu si vymažeme maslom, vložíme do nej cesto a pomúčenými prstami ho roztlačíme do formy tak, aby nám vznikol okraj vysoký asi 5 cm. Na cesto vylejeme tvarohovú náplň.
- 2
Náplň si pripravíme nasledovne: Zmiešame všetok tvaroh so smotanou na varenie, vajcami, cukrom a vanilkovým cukrom.
- 3
Koláč dáme upiecť do rúry na 160 - 175 C asi 1 hodinu, dávame pozor, aby nám povrch nezhorel. Po upečení ho necháme asi 10 min. vychladnúť, vyberieme z formy a necháme celkom vychladnúť. Nakoniec si vyšľaháme smotanu a rozotrieme ju na vychladnutý koláč. Navrch posypeme posekanými mandľovými lupienkami a nastrúhanou čokoládou. Pre obmenu je dobré povrch posypať aj rôznym ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu