Koláč plný tvarohu

Autor receptu: bubelka

Tento recept som našla v jednom časopise, no trošku som si ho poupravila. Veľmi nám chutí, tak dúfam, že bude aj vám. Dolná fotka je obmena s ovocím.

12
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: vymiešame si zmäknutú heru s cukrom, pridáme vajce a múku so štipkou soli. Všetko rukami spojíme v tuhé cesto. Tortovú formu si vymažeme maslom, vložíme do nej cesto a pomúčenými prstami ho roztlačíme do formy tak, aby nám vznikol okraj vysoký asi 5 cm. Na cesto vylejeme tvarohovú náplň.
  2. Náplň si pripravíme nasledovne: Zmiešame všetok tvaroh so smotanou na varenie, vajcami, cukrom a vanilkovým cukrom.
  3. Koláč dáme upiecť do rúry na 160 - 175 C asi 1 hodinu, dávame pozor, aby nám povrch nezhorel. Po upečení ho necháme asi 10 min. vychladnúť, vyberieme z formy a necháme celkom vychladnúť. Nakoniec si vyšľaháme smotanu a rozotrieme ju na vychladnutý koláč. Navrch posypeme posekanými mandľovými lupienkami a nastrúhanou čokoládou. Pre obmenu je dobré povrch posypať aj rôznym ovocím.