Koláč plný tvarohu
Autor receptu: bubelka
Tento recept som našla v jednom časopise, no trošku som si ho poupravila. Veľmi nám chutí, tak dúfam, že bude aj vám. Dolná fotka je obmena s ovocím.
12 porcií |
20 minút príprava |
60 minút na 175 °C |
Postup
- Cesto: vymiešame si zmäknutú heru s cukrom, pridáme vajce a múku so štipkou soli. Všetko rukami spojíme v tuhé cesto.
Tortovú formu si vymažeme maslom, vložíme do nej cesto a pomúčenými prstami ho roztlačíme do formy tak, aby nám vznikol okraj vysoký asi 5 cm. Na cesto vylejeme tvarohovú náplň.
- Náplň si pripravíme nasledovne:
Zmiešame všetok tvaroh so smotanou na varenie, vajcami, cukrom a vanilkovým cukrom.
- Koláč dáme upiecť do rúry na 160 - 175 C asi 1 hodinu, dávame pozor, aby nám povrch nezhorel. Po upečení ho necháme asi 10 min. vychladnúť, vyberieme z formy a necháme celkom vychladnúť.
Nakoniec si vyšľaháme smotanu a rozotrieme ju na vychladnutý koláč. Navrch posypeme posekanými mandľovými lupienkami a nastrúhanou čokoládou.
Pre obmenu je dobré povrch posypať aj rôznym ovocím.