:-)
Suroviny
| Cesto: | |
| 8 ks |
|
| 350 g |
|
| 400 g |
|
| 1 ks |
|
| 6 PL, vlažná |
|
| na pokropenie cesta |
|
| Rumová plnka: | |
| 700 ml |
|
| 200 ml |
|
| 100 g |
|
| 3 PL |
|
| Kokosová plnka: | |
| 125 g |
|
| 250 ml |
|
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme vodu, múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Pripravíme si dva plechy- vymastíme a vysypeme múkou. Do jedného plechu dáme viac ako jednu polovicu cesta a do druhého plechu ten zvyšok. Takže keď upečieme cestá, jedno bude hrubšie a jedno tenšie. Hrubší plát pokropíme rumom a natrieme lekvárom.
- 2
Rumová plnka: Tenší plát cesta rozmrvíme, pridáme rozmixovaný kompot /so šťavou/, lekvár, hrozienka , rum, premiešame a natrieme na plát s lekvárom.
- 3
Kokosová plnka: Mlieko s kokosovou múčkou varíme /stále miešame/ 7 minút. Maslo vymiešame s prášk.cukrom a vanilk. cukrom a pridáme k vychladnutej kokosovej kaši. Dobre premiešame, natrieme na rumovú plnku a vrch posypeme postrúhanou čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu