Čokoládová babka fotorecept

egreska - fotkaegreska, 4. marca 2010
Čokoládová babka (fotorecept)
Foto: egreska

Suroviny

Cesto:
3 šalky
1/3
1/4 šalky
1
1/2-3/4 šalky
1/2
z 1/2
50 g
PLNKA:




Postup

  1. 1

    Vymiesime si cesto,musi byt pekne hladke,makke a nelepive.Dame do vačšej misy ,zakryjeme a nechame cez noc v chladničke..alebo 1 a 1/2 hod.na linke. - Cesto rozvalkame,natrieme nutelou,posypeme orechami a čokoladou.(plnkou nešetrime )

  2. 2

    - Zrolujeme a rozrežeme po dlžke

  3. 3

    - skrutime do špiraly a vytvoríme kruh

  4. 4

    - a nechame 1 hodinu kysnut (ja som to dala do babovkovej formy)

  5. 5

    - pečieme na 180 st asi 30-35 minut

  6. 6

    Samozrejme možete použit plnku podla vlastneho vyberu.

Diskusia k receptu

jaroslava31
Jaj, to vyzerá dobrééé. Dám tam asi plátkové mandle. Ozaj, keď to rozrežeš po dĺžke, tak obidve polovice ukladáš v špirále samostatne, alebo ako?
sovka62
Egreška, Ty sa dnes prekonávaš a jeden recept lepší ako druhý. Skvelééééé a toto určite zjedia i moje prieberčivé vnučky (aj tie kokosové venčeky). V nedeľu určite pečiem jedno i druhé. Ďakujem a idem tlačiť.
58vlasta
Paráda, toto musím vyskúšať, také dobré recepty tu vždy nájdem a potom prekvapím mladých... Ale pochvala patrí vareškáčom a vareškuľkám, že pridávajú takéto senzačné recepty...:-)
58vlasta
A musím si aj ja povytláčať recepty, čo keď o ne zasa prídeme, hlavne vtedy, keď budem nejaký určitý hľadať... Na zajtra už mám dvojfarebné roládky. Upiekla som roládovú piškótu zdvojfarebného cesta a prekrojila som ju krížom na štyri kusy, naplnila čokoládovo-orechovou plnkou , nechala stuhnúť a už sú pooblievané čokolá- dovou polevou. Keď prídu mladí z lyžovačky zajtra, tak si pomaškrtíme. Len môj malý drobček, vnúčik ešte musí dorásť na takéto maškrty
tilda
Musím to aj ja vyskúšať vyzerá to výborne .
taubi49
pre Jaroslavu31 - je to jasné z obrázka č. 3 - urobí z nich špirálu a tú vkladá do formy
jerica
Mám tento recept v kk , sem tam sa vrátim do mojej KK ,prezriem čo by som mohla spraviť , tak teraz prišiel vhodný čas , je na rade tento krásny a určite chutný koláč,(bábovka) .
jerica
ešte maličkosť , super fotodokument , aj pre nechápavého.
michsamant
ake je to letne mlieko? ....uuuzasnyyy recept! akurat pre mna :)) ale podelim sa aj s detmi :)
egreska
Miška to znamena že by malo byt trošku teple koli kvasku,nie studene z chladničky..tak nech vam chutí,dufam že aj detičky si zamaškrtia :-)) tvoj muž nejedava taketo veci? myslím celkovo slovensku kuchynu..
michsamant
on si kolacik da, ked mu padne do oka, ale jemu skor ulahodim tvojimi kokosovymi vencekmi
egreska
aj ten sa ti vydaril,aj u nas je babka oblubena hlavne u detí ,ved je tam čokoladka :-)) sa ti pečie v novej piecke ,čo? zavidím ti ju :-))
michsamant
dobre pecie piecka :) , som decka odfotila aj jak papali, mensia sa tak smiala ked to ochutnala :)))


egreska
krásne sú bambulky..a ako sa volajú? neviem či si to uz spomenula ,som nepostrehla..
sovka62
Egreška, dnes konečne prišiel na rad aj tento tvoj recept. Predtým so vyskúšala len tie skvelé venčeky, viac som nestihla. Neupiekla som ho síce presne ako ty, ale to je jedno. Máš možno menšiu šálku, alebo väčšiu formu na bábovku ako ja. Keď som cesto rozvaľkala, zistila som, že do mojej ho určite nevopchám. Tak som ho rozrezala na tri pásy, každý pás naplnila, zvinula a tie šúľky som splietla ako vianočku. Potrela som ho maslom a šupla do rúry. Krásne si udržal tvar, len trošku narástol. A teraz to najdôležitejšie. Bol naozaj výborný. Taký dobrý čokoládový koláč som ešte nejedla a vnučky si už vyjednali, aby sme im z neho určite niečo nechali, lebo pred odchodom domov ho už nevládali jesť. Tak si nakúpim Nutelu do zásoby, nech ho môžem piecť častejšie. Ďakujem za skvelý recept.
sandratamer
@sovka62 , pre mňa je to absolútna topka v kysnutých koláčoch. Robila som ho už veľa krát a vždy s obrovským úspechom. Len ja ho nikdy neviem prestať jesť aký je dobrý, tak to fázujem že raz za dva mesiace, lebo inak by už zo mňa bola jedna velká gula :-)
egreska
@sovka to je dobre že si si ju prisposobila,ved to nemusí byt presne take ako mam ja,upečie sa rovnako dobre..(inak používam šalku 2,5 dcl a formu na babovku nemam klasicku ale taku rozoberatelnu,kde sa vymiena dno podla potreby...) hlavné je, že vam chutilo a mam velku radost z toho..@sandra aj tebe dakujem,fakt to hreje pri srdiečku ,ked niekomu chutí to ,čo navarím..či už doma alebo tu..
zuzickaaa1
@sovka62 dakujem velmi pekne za tip. Cokoladovu babku som vyskusala urobit. Vysla perfektne, vsak Sandri?:))) Len sa tak po nej zaprasilo...Pridavam aj fotku:)


1x hanis
sandratamer
Akože ďalší dôkaz toho, že keď niekto robí pre Varechu, nemôže len kukať a slintať, ale logicky sa musí chopiť aj varešky :-). Koláčik sme ochutnali aj v práci, Zuzke sa vydaril, škoda že ho bolo málo... Lebo Sandra pri takejto dobrote nikdy nevie kedy má dosť :-))))
egreska
chi chi ,no super to je baba ako sa patrí :-)) vidím, že v praci nezahálate ..len tak ďalej :-))
petra5a
caute baby, mam problem, som pekarka-zaciatocnicka a tak sa mi stala nemila vec, ze mi cesto uplne stvrdlo na kamen. Tak teraz s priatelom vyjedame plnku a cesto nam chrumka pod zubami. Viete mi poradit ako sa tohto neziaduceho javu zbavit?
egreska
fúúha,@petra ,to ma mrzí...no neviem,možno zle vymiesene cesto ,nepridavala si ovela viac muky ako je v recepte? alebo to môže byt aj novou rurou,dlhým pečením-vysušením,zlé droždie ...kto vie..ale nenechaj sa odradit ,na buduce sa ti už isto podarí..nie si sama ktora takto začína :-))
babav
@egreska , nahodou som nasla recept na tvoju cokoladovu babku
a konecne viem tajomstvo plnky a pletenia.V potravinach tu predavaju skoricovu a cokoladovu (nie okruhlu, iba zavin) , vyzera lakavo.Snazila som sa na internete dozvediet pravy recept,nenasla som ,az v d a k a tebe ho mam;-))
monzet
Fantastická babka!!!Včera som absolvovala kuchynský "maratón",piekla som(okrem ďalších dobrôt)aj túto babku,a tvoje zemiakové pagáče a teda-musím len a len pochváliť.Pagáče mäkučké a nadýchané,len sa tak rozplývajú na jazyku,no a babka?Tak tá už je zjedená,čo hovorí samo za seba.Dnes urobím ešte jednu,lebo moji chlapi dostali asi tú istú "chorobu",čo @sandratamer-tie ž nevedeli prestať jesť:-)))Ďakujem za recepty. Fakt 1***
egreska
@babav to sa teším :-)) @monzet ty si teda šikulka ..som rada, že vam chutilo ,vyzerá že máš doma poriadnych papkáčov :-))
13493_1327775437 - profilový obrázok
kea
kea
a ja dnes idem skusit tu babovecku,lebo kysnutu som este nikdy nerobila ,tak som velmi zvedava ci sa mi podari
ursula4
@egreska ,musím sa ti pochváliť-dnes som piekla babku,je to výborné.Manžel sa nevie dočkať kedy vychladne.Prosím ťa,aj tebe vytiekla tá plnka na plech?
13493_1327775437 - profilový obrázok
kea
kea
takze babovka sa mi podarila musela som urobit dve jednu orechovu pre seba a druhu iba cokoladovu pre synov a chutila aj im a tiez mi vytiekla troska na plech ale som robila dve davky na buduce urobim iba jednu davku a rozdelim to do dvoch foriem lebo jednu mam vacsiu a druhu mensiu,ale uz sa receptik posuval dalej lebo chutila a chcu ju vyskusat aj oni tak dik
tatranocka
Krásny recept (ako všetky tvoje),len odvaha mi chýba,ale vytlačila som si ho.Vďaka.
monnikka
jée toto nemám uložené, vďaka komentu od viery1 som si to všimla, vďaka, super rp, čoskoro urobím




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia