Foto: egreska
Suroviny
Cesto: | |
1/4 pohara |
|
2 pohare |
|
2 pohare |
|
1 |
|
1 čl |
|
1/4 pohara |
|
3/4 pohara |
|
2 PL |
|
1/2 |
|
Zmes na obalovanie: | |
1/2 |
|
1/2 pohara |
|
2 pl |
|
3/4 pohara |
|
Postup
-
1
Cesto som robila v pekarničke tak ako vzdy,najprv tekute ,potom sypke,program cesto-stači vymiesit a nakysnut len pol hodinku.Tie čo pekaren nemaju tak si najprv urobte kvasok z mlieka,štipky cukru a drozdia.Do misky nasypte muku,vajce ,vodu,mlieko,maslo,sol,pridajte kvasok a vymieste hladke nelepive cesto-ak sa lepí pridajte muku.Nechajte zakryte pol hodinku kysnut..A teraz treba zvolat do kuchyne malych pomocnikov..Pripravte si dve misky-do jednej dajte roztopit maslo(nechat vychladnut),do druhej zmiešat orechy,škoricu a cukor.Vymastite si dobre babovkovu formu.
- 2
Z cesta odkrajujte kusky ,velke asi ako dukatove buchtičky.Najprv namočte do masla a potom vyvalajte v škoricovej zmesi.Naukladame ich do formy.Ak vam ešte zmes zostane,kludne to ešte posypte povrchu.teraz to nechajte asi 1 hodinku kysnut a šup do rury na 180st asi 3/4 hodinku...treba sledovat. Je to fantastickéééé!!!
- 3
Cele to zvládla urobit aj Niki :-))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja som dala viac orechov a tie gulky sa nespojili,ale bolo to Mňam
a navyse, je to aj zabavne. dakujem