Foto: egreska
na 180 °C
Suroviny
CESTO: | |
1 3/4 šalky |
|
1 1/2 čl |
|
1/2 čl |
|
4 |
|
1/2 šalky |
|
1/2 šalky |
|
7 šalok |
|
KARAMELOVA VRSTVA: | |
6 PL |
|
1/2 šalky |
|
1/2 šalky |
|
ŠKORICOVA PLNKA: | |
4 pl |
|
1/4 šalky |
|
1 pl |
|
1/2 šalky |
|
|
Postup
-
1
CESTO sa robí den vopred,vtedy je lepšie. Miesi sa len kratučko,je fantasticke,a skladuje sa v chladničke .Vydrži aj 4 dni.Daju sa z neho robit buchty,zaviny,kolače,čokolvek...Odporučam robiť z POLOVIČNEJ DAVKY .(vyjde to na jeden plech.)
- 2
.Takze ak mate pekarničku,šupnite to všetko tam,ak nie tak v miske zmiešame vajička,vodu,med,rozpustene maslo,drozdie a sol.Dobre premiešame varechou a pridame muku a miešame dokym vidime suchu muku.Misku uzavrieme a šup do chladničky.V den ked sa rozhodnete piect,cesto z chladničky vyberte a nechajte v kuchyni.(stači 1 hodinu pred pečenim).PLNKA:všetko spolu zmiešame.KARAMELOVA VRSTVA: takisto všetko zmiešame.
- 3
Pomučime si dosku a cesto vyvalkame na obdlznik alebo oval,potrieme plnkou a skrutime ako roladu.Nakrajame.
- 4
Karamelovu vrstvu nasypeme do pekača a rovnomerne rozmiestnime.
- 5
Na nu poukladame slimačiky,a nechame ešte 1/2 hodinu podkysnut.
- 6
Pečieme na 180 st asi 35 min.Ešte som zabudla dodat ze po upečení to treba z pekača vybrat,lebo ked ten karamel vychladne ,potom to ide tazko..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/kokosove-venceky-fotorecept/546...
Je to strašná-prestrašná dobrota, velebíme ťa doma všetci a oblizujeme sa a tak.. :-) Dala som to do veľkej tortovej formy a krájam to ako tortu, teda už nie je veľmi čo :-) Dikyyy!!!