Foto: zuzkabluzka
Lahka, rychla a svieza torta...korpus som upiekla z Receptov zo zivota(6), kde je pod nazvom kokosove rezy. Maslovy krem som zamenila za slahackovy, viac Zobraziť celý popisLahka, rychla a svieza torta...korpus som upiekla z Receptov zo zivota(6), kde je pod nazvom kokosove rezy. Maslovy krem som zamenila za slahackovy, viac nam chuti v spojeni s cerstvymi jahodami. :)
Suroviny
Korpus: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
1,5 ČL |
|
7,5 PL |
|
1 bal. |
|
Krém: | |
120 g |
|
75 g |
|
25 g |
|
1/2 l |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
Na dokončenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Najskor si pripravime korpus. Pouzila som formu v tvare srdca(cca 22 cm). Bielka vyslahame na sneh a pomaly, za staleho slahania, pridavame aj cukor. Ked su bielka dostatocne tuhe, zacneme po jednom pridavat i zltka a vodu, dalsie pridam, az ked cesto slahanim zbledne. Muku zmiesame s PDP a vmiesame uz len rucne do cesta. Na koniec primiesame struhany kokos.
-
2
Formu vystelieme papierom, vlejeme cesto a dame upiect na 180° asi na 20 minut.
-
3
Na krem si do mlieka dame varit muku, maizenu(alebo zlaty klas), cukor a semienka z vanikoveho struku a za staleho miesania uvarime bielu kasu. Odlozime a nechame vychladnut. Smotanu na slahanie vyslahame so stipkou soli a opatrne primiesam k vychladnutej kasi.
-
4
Korpus rozrezeme na dve rovnake polovice. Ja som kazdy poliala aj par lyzicami osladeneho mlieka. Spodny korpus bohato natrieme pripravenym kremom a celu plochu pokryjeme jahodami, nakrajanymi na kocky.
-
5
Prikryjeme vrchnym korpusom...
-
6
....a celu tortu dokladne pokryjeme zvysnym kremom.
-
7
Ozdobila som ju len velmi jednoducho. Zhruba polovicu som posypala kokosom, zvysnu cast torty som pokryla tenkymi platkami cerstvych jahod.
@martamm dakujem, budem rada ak rcp pomoze, korpus je naozaj vyborny, odporucam...;) povodny recept bol na plech( 4 vajicka), zo siestimi bola na tuto velkost formy na vysku taka akurat :)
inak, nahodou aj s mrazenymi jahodami pekne vyzera, dokonca by som povedala, ze este krajsie, vdaka za foto :)
@lucka3169 na zdobenie staci aj 200-250 gramov, ak nakrajas tenucke platky, dalsiu hrst do stredu, ale myslim, ze 400 g by malo stacit(zalezi vsak aj od velkosti formy)