Kokosová roláda

Kokosová roláda s ríbezľovým džemom

Autor receptu: tutio1982

Moja prvá kokosová roláda. Ten kyselkavý riedky džemík jej dodal šmrnc.

15
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Žltky rozšľaháme s horúcou vodou, pridáme vanilkový cukor a väčšinu práškového cukru. Všetko spolu vymiešame ručným šľahačom a prilejeme olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme k vyšľahaným žltkom. Z bielkov so zvyšným cukrom vyšľaháme tuhý sneh. Sneh opatrne primiešame do cesta.
  2. Papier na pečenie natrieme Herou a posypeme múkou. Cesto vylejeme na papier a rovnomerne rozotrieme. Pečieme 12 minút na 200 stupňoch. Korpus musí byť ružový.
  3. Po vybratí upečené cesto narolujeme na mokrú utierku a necháme vychladnúť.
  4. Krém: Z mlieka, kokosového pudingu v prášku a cukru uvaríme puding. Keď puding vychladne, primiešame maslo a kokos.
  5. Po vychladnutí korpus opatrne rozrolujeme, natrieme riedkym ríbezľovým džemom, kokosovým krémom a opäť zrolujeme. Roládu potrieme zvyškom krému a posypeme kokosom. Dáme na noc do chladničky.