Kokosový zákusok
Kokosový zákusok

Kokosová kocka

yozzy - bez fotkyyozzy, 28. decembra 2019

Suroviny

Piškóta:
6 ks
200 g
250 g
1 bal.
1 dcl
1 dcl
3 PL
Kokosová plnka:
125 g
2 dcl
200 g
250 g
Čokoládová plnka:
3 ks
200 g
2 PL
100 g
3 PL
250 g
Čokoládová poleva:
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Do misky si pripravíme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom.

  2. 2

    Vyšľaháme bielky so štipkou soli a keď začnú belieť, pridáme kryštálový cukor a šľaháme kým pena z bielkov nie je pekná biela, tuhá a lesklá.

  3. 3

    Do vyšľahaných bielkov pridáme žĺtky, jemne zamiešame a potom pridáme olej a vodu a znovu prešľaháme.

  4. 4

    Po častiach zľahka vmiešame pripravenú preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom, ale už len ručne.

  5. 5

    Rúru vyhrejeme na 190 °C a piškótu pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie cca 15 minút.

  6. 6

    Pripravíme si zatiaľ kokosovú plnku: 2 dcl mlieka dáme variť s 200 g cukru a 125 g Cery. Keď začne mlieko vrieť, stiahneme teplotu na minimum a vmiešame 250 g kokosu. Ešte chvíľu miešame, aby sa hmota dobre spojila. Odstavíme zo sporáka.

  7. 7

    Z upečenej piškóty stiahneme papier a vrátime ju späť na plech. Potrieme pikantnejším džemom. Najlepšie ešte na teplú piškótu, džem sa potom lepšie rozotiera.

  8. 8

    Na piškótu natretú džemom nanesieme kokosovú plnku. Opäť pracujeme ešte s teplou plnkou, lepšie sa rozotiera. Odložíme bokom, aby koláč vychladol.

  9. 9

    Čokoládová plnka: Čokoládu si rozpustíme nad horúcou parou a pridáme do nej 3 PL rumu.

  10. 10

    Vajíčka, cukor a kakao šľaháme nad parou asi 15 minút.

  11. 11

    Keď vajíčka začnú trochu hustnúť, tak pridáme roztopenú čokoládu s rumom a šľaháme ešte asi 10 minút.

  12. 12

    Vyšľaháme Heru a postupne do nej pridávame vychladnutú čokoládovú zmes.

  13. 13

    Čokoládovú plnku natrieme na vychladnutú kokosovú plnku a koláč odložíme do chladničky.

  14. 14

    Na koniec koláč polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme si pripravili nad horúcou parou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia