Kokosový zákusok
Kokosová kocka
Autor receptu: yozzy
Postup- Do misky si pripravíme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom.
- Vyšľaháme bielky so štipkou soli a keď začnú belieť, pridáme kryštálový cukor a šľaháme kým pena z bielkov nie je pekná biela, tuhá a lesklá.
- Do vyšľahaných bielkov pridáme žĺtky, jemne zamiešame a potom pridáme olej a vodu a znovu prešľaháme.
- Po častiach zľahka vmiešame pripravenú preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom, ale už len ručne.
- Rúru vyhrejeme na 190 °C a piškótu pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie cca 15 minút.
- Pripravíme si zatiaľ kokosovú plnku:
2 dcl mlieka dáme variť s 200 g cukru a 125 g Cery. Keď začne mlieko vrieť, stiahneme teplotu na minimum a vmiešame 250 g kokosu. Ešte chvíľu miešame, aby sa hmota dobre spojila. Odstavíme zo sporáka.
- Z upečenej piškóty stiahneme papier a vrátime ju späť na plech. Potrieme pikantnejším džemom. Najlepšie ešte na teplú piškótu, džem sa potom lepšie rozotiera.
- Na piškótu natretú džemom nanesieme kokosovú plnku. Opäť pracujeme ešte s teplou plnkou, lepšie sa rozotiera. Odložíme bokom, aby koláč vychladol.
- Čokoládová plnka:
Čokoládu si rozpustíme nad horúcou parou a pridáme do nej 3 PL rumu.
- Vajíčka, cukor a kakao šľaháme nad parou asi 15 minút.
- Keď vajíčka začnú trochu hustnúť, tak pridáme roztopenú čokoládu s rumom a šľaháme ešte asi 10 minút.
- Vyšľaháme Heru a postupne do nej pridávame vychladnutú čokoládovú zmes.
- Čokoládovú plnku natrieme na vychladnutú kokosovú plnku a koláč odložíme do chladničky.
- Na koniec koláč polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme si pripravili nad horúcou parou.
|