Kokoda - surová ryba z Pacifiku

2010 - bez fotky2010, 23. februára 2013
Kokoda - surová ryba z Pacifiku
Foto: 2010

Ked mate cerstve ryby vsade dookolo a kokosove orechy vam padaju na hlavu a je teplo a date si miestny napoj kava ... tak Zobraziť celý popisKed mate cerstve ryby vsade dookolo a kokosove orechy vam padaju na hlavu a je teplo a date si miestny napoj kava ... tak je to posledne co by sa vam chcelo robit je varenie.

Suroviny

1 ks (mahi mahi alebo treska)
1 hrncek
1/2 hrnceka
3 lyžice (nakrájaná drobno)
3 lyžice (nakrájaná na drobno)
2 lyžice
4 lyžice (nakrájaná na plátky)
1 lyžica (nakrájané na drobno)
3 lyžice (nakrájaná na drobno)
2 lyžice (nakrájaná na drobno)
2 lyžice (nakrájaný na drobno)
1/2 ks (na servírovanie)




Postup

  1. 1

    Rybu vyfiletujeme a nakrajame na mensie kocky a dame marinovat do lacnicky cez noc v limetkovej stave.

  2. 2

    Do misky na miesanie si dame kokosovu smotanu ( najlepsie cerstvu) a limetkovu stavu ( mozeme aj dat kazdemu na tanier kusok limetky) a pridame marinovane rybacie kusky a vsetky ingrediencie poriadne premiesame ochutime sol, korenie a prelozime kazdemu na individualny servirovaci tanier. Bula :-)

  3. 3

    Cerstva smotana je najlepsia.Servirujeme s hranolkami ale kedze zemiaky nie su tak ich spravime z tara.

    Kokoda - surová ryba z Pacifiku  - obrázok 3

Diskusia k receptu

2010
Len taka poznamka , na tropicke ryby a hlavne tie co si nachytate na koralovych utesoch sakramentsky pozor , radsej sa opytajte domacich , je taka neprijemna malo znama choroba ktore daktore prenasaju , ktora sa neznici ani varom - Ciguatera .
, en.wikipedia.org/wiki/Ciguatera...
babidka
@2010 :-) Ani nahodou by som tu rybu nejedla !:-) Jedine ze by ta kava bola taka halucinogenna ako sa o nej vravi ...:-) Ale keby sa ta ryba hodila aspon na chvilku do vriacej limetkovej stavy....mozno by ma to presvedcilo...Priznaj sa - naozaj si nabral odvahu ? Nie pre tu surovu rybu - skor pre tu exoticku bakterialnu floru co obsahuju pobrezne vody okolo ostrovov v Pacifiku :-)
ainy
wau...závidím, ale doprajem....famózne
tiginko
veľmi sa mi páčia tvoje recepty, ktoré dýchajú exotikou a pre nás neznámymi diaľkami. Je fakt, že ja by som z nich niektoré určite nejedla (ako napr. tento), ale to nič nemení na tom, že obdivujem tvoje kuchárske umenie a fotografiie. Mimochodom, kým tebe padajú na hlavu kokosy, nám snehové vločky, ktoré tento rok nie a nie prestať padať. A nič iné nám nezostáva, ako v teple domova variť a vypekať, keď náhodou nelyžujeme alebo neodhadzujeme sneh z áut a okolo nich, aby sme sa dostali do práce.
2010
@babidka , a ty odkial poznas kavu? inac anglictina ma na take daco pekne slovo ( acquired taste - cize ako bryndzove halusky pre cudzinca)
domaci tvrdia na ryby si musia sadat muchy ... potom je OK , inac je to len cast roku problem s algii a len s urcitymi rybami ako barakuda.
ywett
Mňa zaujal názov, lebo som nedávno čítala, že Kokoda je vraj tradičná polievka na Fidži a v kokosovom mlieku je táto marinovaná ryba a pokrájané paradajky, cibuľa, ananás, citrón, paprika a listy dubového šalátu....rada čítam takéto exotické recepty.... a ešte radšej čítam a zbožňujem recepty od @ michsamant @ 2010 a pod.
ywett
júúj, dáko mi tie nicky zle hodilo, pardon
2010
@ethanel , mlady otec ...ako ,? zvladas alebo dospavas v stoje?
inac ty tento recept poznas je to ich miestna varianta na ceviche .
stefanm
Keď nemám po ruke ani len v oleji naložené sardinky a :...“to mokré bíle svinstvo padá mi za límec , už štvrtý měsíc v jednom kuse furt prosinec , večer to odhážu , namážu záda , ráno se vzbudím a zas , kurv , padá“(J.Nohavica – Ladovská zima)... , je mínus desať a dám si miestnu slivovičku , tak jediné čo sa mi chce robiť je varenie .
Na surovú rybu ani len nepomyslím , fláknem na panvicu kus mäsa , opečiem , opražím si hranolky zo zemiakov , zapijem pivom a pri limetkovej limonáde snívam o ... Paci , paci– fiku !!! Pozdravujem a prajem dobrú chuť ! :))
evusik
vonku sneží, tak že už by aj stačilo a ja tu sedím a rehlím sa na vašich komentároch :-)
idem si pustiť Nohavicu a idem si ešte raz pobaviť na sardinkách o ktorých píše @tiginko a upečiem si kus mäsa presne ako @stefanm .... v tejto zime lepší kus mäsa ako surová ryba .....
@2010 recept krásny ako vždy, exotický, lákavý... možno keby som tam bola aj by som okoštovala :-)
2010
@tiginko , je to asi posledna zabudnuta, krasna ale chudobna cast sveta ktora bola minuly rok dva krat devastovana cyklonami Jasmine a Evans ale o tom sa v europe asi nepise (-:



babav
@2010 ,zaujímavý recept,ale pre istotu by som rybu (marinadovanu)radšej ešte hodila (pred servovanim) na gril;-)
lucylee
@2010ako vies, ja ryby nejem, ale toto je tak uzasne neservirovane, ze nemam slov. Uplne z toho sala atmosfera tejto oblasti.
afataga
keby mi toto niekto strcil pod nos, isto by som ochutnala, ja som schopna ochutnat takmer hocico, okrem hmyzu, ale inak s tym teplom to nie je od teba pekna, je to cista provokacia :-) kedze tu sme slnko nevideli min. dva mesiace, vsade je to biele svinstvo, teraz je nad nulou, tak to sublimuje a tak je este k tomu aj hmla, aby to nebolo take jednotvarne
tiginko
ty ty ty @evusik :-), aby ta nezasiahla ruka spravodliveho hnevu pani ... Ja som sa tiez neodvazila spomenut, ze sa vzdy az k slzam narehocem...to len tu skryte a potichu u @2010 , hadam si to niekto nevsimne, lebo ma privatne nahlasi asminovi :-) Prepac @2010
evusik
a u nás pre zmenu leje, bŕŕŕŕŕŕ... aj s tým domorondcom s mačetou by som si to vymenila, hneď :-(
lucylee
@evusik :-) Ja uz som nemala na pani XY nervy a napisala som jej. Mozno sa budem musiet skryt pod kridelko aj ja :-)
ethanel
@2010 ahoj no poviem ti ze mat babo je pekna makacka :) ja sice cele dni v praci a v noci sa snazim ako tak pomoct manzelke aby sa chuda aj ona trochu prespala ,, teda na striedacku so svokrou :) ,, nu ale ako mi svokra povedala co si si synak zamiesil a napiekol to si musis aj vyjest :) ... K tomu receptu sa priznam ze este som ho neskusal ale ja som tvor co musi okusit vsetko rak urcite raz bude na mijom stole tak ako ine prapodivne jedla ktore som mohol za svoj zivot uz ochutnat... Varecha je stranka pre amaterov kucharov a ty to tu takto pekne spestrujes a sposobujes tu par ludom HEART ATTACK :) kedze momentalne nemam uz vobec vela casu, len sem rychlo nazriem co sa tu deje no a ked tu vidim tu vojnu medzi varechacmi som v nemom uzase. Urcite nieco pridam z mojich receptov ak bude cas, Vam varechaci prajem prijemne varenie a prosim uz sa tu nedotahujte ako male deti na ihrisku. Tebe @2010 zavidim to teplucko u vas.
honestka
ta "slovna vojna" v komentaroch v poslednom case nebola ucinkom poucenia bohuzial sa minula terca. dnes sa tu ziada odstranovat vsetko, co sa nehodi?
V minulosti sme si dali poradit, prebrat inovacie inych, obdivuhodnost bola vitana-dnes je to tu ako vidim nemozne a utoky pokracuju aj ked sa to da po lopate a kazdy co vie citat pochopi...

Nechcem povedat, ze som presne tuto polievku jedla, lebo sa varila u nas aj originalnym domorodcom, robil ju velmi podobne ako pamatam, ale viem, ze chutila vynikajuco.

:) /keep smiling/ dobrodruhovia varenia a pecenia tejto nevsednej stranky.
jamarlen
sa čudujem nedôvere k rybe marinovanej v citróne. veď sleď, zavináč, šalát z tresky sú tiež surové ryby marinované v kyseline, dokonca slabšej ako citrón, je tam síce aj soľ, no majú potom dlhšiu trvácnosť

nič nového pod slnkom....úžasným jedlo robia len a len pravé suroviny, teda aspoň pre mňa
jozefj
Tato stránka je o VARENÍ.Trochu viac porozumenia, už koniec osobným útokom???
2010
@jozefj , ok idem robit bryndzove halusky ale nemam zemiaky tak tam dam taro ani bryndzu tak dam kokosovu smotanu a slaninku jaj neda sa kupit tak oprazim soju , a moj vytvor budem volat slovenske bryndzove halusky a este sa budem hadat ze som amater a ja si nazvem recept ako chcem , ako som slubil uz robim slovensku kapustnicu len tu kyslu kapustu nemam tak dam korejske kimci dufam ze ti to nevadi :-)
irenaw
malý výlet do ďalekých krajov, komentáre ako bonus :-D
slavka2012
@2010 : No, neviem neviem ci by nebolo kreativnejsie dat namiesto tej surovej ryby z Pacifiku nejake sardinky v oleji...ved takto to ti domorodci robia odnepamati :DDD.
tiginko
tak teraz som zvedava, ci cenzura zauraduje aj v pripade tvojich sardiniek @slavka2012 , ako v pripade mojich, ked povazovali admini za povinnost mi zmazat cast komentara. A to som nebola ani vulgarna, ani neslusna...
jozefj
2010 určite mi to nevadí,máš moje sympatie.Var ako Ti chuti.Aj ingrediencie si daj aké chceš.Len trochu slušnosti vôči druhým prispievateľom.
jozefj
2010 Kapustu si môžeš do suda natlačiť aj sám .Ak to nevieš príd na Liptov ja Ťa to naučím.
lucylee
Tiez nerozumiem mazaniu komentarov redakciou. Kedysi sa mazali len hanlive, vulgarne a neslusne komentare, teraz sa maze asi vsetko, co nie je pochvalne..
2010
@jozefj , je 22 C skoro polnoc a dnes bol pomerne chladny den zase daaky cyklon tu sarapati a leje ako z krhle, takze ani kapustu si nalozit nemozem ani udit studenym dymom. Len mi je smiesne ked sa pisu recepty z tropoch zpoza kozuba .
2010
A komu by sa chcelo varit , uz len vlny ostali po cyklonoch a nudne pocasie 32 C.


2010
To je len konstatovanie podla mojej laickej teorie je len jedno pocasie na svete co sa kruti dookola u nas teoreticky by mala byt uz "jesen" ale stale je leto u vas by uz mala byt jar a mate este zimu.
violeta
Aha, tak nic, len skoda, ze sa k nam obcas nedokruti aj to more...
tiginko
tak potom je tu len jedna možnosť: zem sa prestala krútiť okolo slnka a nikto nám to neoznámil
lusinkab
:-)))))))) @tiginko citat tvoje komenty je ako proti stresova kura :-)
@2010 tento recept sa mi velmi paci neviem preco ale mam velmi rada surove ryby a aj maso (boh vie co som bola v minulom zivote) takze budem musiet odlozit si recept a v jeden den vyskusat :-))))))



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia